VIDEO | Propagandă nord coreeană în stil ”Top Gun”: Kim Jong Un, într-un film de propagandă despre lansarea unei noi rachete balistice intercontinentale

Testul efectuat joi de Coreea de Nord cu cea mai mare rachetă balistică intercontinentală (ICBM) de până acum a fost glorificat de propaganda oficială printr-un video în stil ”Top Gun”. Evident, liderul Kim Jong Un, care ar fi ”ghidat” personal racheta, botezată Hwasong-17, are rolul principal.

Îmbrăcat într-o geacă de piele și cu ochelari de soare, liderul nord-coreean iese cu încetinitorul din hangarul unde se afla racheta, în fundal auzindu-se o melodie dramatică. Procesul de lansare începe atunci când Kim Jong Un își dă acordul, miscând din cap. Pe măsură ce racheta dispare, liderul nord-coreean aplaudă împreună cu cei doi asistenți ai săi.

Videoclipul a fost difuzat la posturile TV din Coreea de Nord.

În ciuda sărăciei larg răspândite din țară, se investesc fonduri semnificative pentru producerea filmelor, dintre care multe sunt instrumente de propagandă, ca cel de mai sus, în care sunt lăudați ”liderul suprem” și familia sa.

Pe baza detaliilor de zbor publicate de armatele sud-coreene și japoneze, analiștii cred că Hwasong-17 ar putea atinge ținte la 15.000 de kilometri distanță, ceea ce ar însemna că întregul continent al SUA – și cea mai mare parte a Canadei – se află la distanță izbitoare de acest nou ICBM, mai notează sursa citată.

Sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here