UE a amendat Amazon cu peste 700 milioane euro pentru nerespectarea datelor private

Compania Amazon a fost amendată cu 746 de milioane de euro în Uniunea Europeană pentru nerespectarea datelor private, cea mai mare amendă aplicată vreodată în blocul comunitar pentru încălcarea GDPR (Regulamentul General privind protecţia datelor în UE), relatează The Wall Street Journal.

Amenda, pe care Amazon a dezvăluit-o în documente financiare depuse vineri, a fost decisă în urmă cu două săptămâni de către CNPD, autoritatea de reglementare a datelor private din Luxemburg.

Amazon a notat în documente că autoritatea luxemburgheză a stabilit că procesul său de procesare a datelor personale „nu este conform cu Regulamentul General de Protecția Datelor al Uniunii Europene”.

CNPD a cerut de asemenea gigantului tech american să își revizuiască unele practici comerciale.

Credem că decizia CNPD este nemeritată și intenționăm să ne apărăm cu fermitate în legătură cu acest subiect”, a notat compania în document, potrivit Politico.
Întrebat despre amendă, un purtător de cuvânt al companiei americane a declarat că: „Suntem în dezacord profund cu decizia și intenționăm să facem apel”.

Acesta a adăugat că „decizia legată de cum arătăm clienților reclame relevante se bazează pe interpretări subiective și netestate ale legii europene privind datele private și amenda propusă este complet disproporționată chiar și pe baza acestei interpretări”, conform Business Insider.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here