Un cercetător francez a prezentat scuze pentru o glumă cu o felie de chorizo descrisă ca fiind fotografia unei stele

Omul de ştiinţă francez Etienne Klein a prezentat scuze pe Twitter după o glumă pe reţeaua de socializare în care a încercat să prezinte o felie de chorizo drept o fotografie a stelei Proxima Centauri, un gest care s-a dorit ”un îndemn la prudenţă” în contextul imaginilor care circulă pe reţelele de socializare, informează AFP, citată de Agerpres.

”Îmi cer iertare celor pe care glumea mea, care nu era prin nimic originală, i-a putut şoca. Dorea doar să îndemne la prudenţă în ceea ce priveşte imaginile care par elocvente în sine”, a scris miercuri pe Twitter Etienne Klein, fizician şi filozof al ştiinţelor.

Duminică, omul de ştiinţă francez a publicat o imagine a unei felii de chorizo (o specialitate spaniolă de cârnat) pe un fundal negru, afirmând că este vorba despre o fotografie care surprinde steaua cea mai apropiată de Soare, realizată de noul telescop spaţial James Webb (JWST).

”Fotografie cu Proxima Centauri, steaua cea mai apropiată de Soare, situată la 4,2 ani-lumină de noi. A fost realizată de JWST. Ce nivel al detaliilor… O lume nouă se dezvăluie în fiecare zi”, a comentat Etienne Klein în mesajul care însoţea fotografia.

Postarea pe Twitter a lui Etienne Klein, în vârstă de 64 de ani, director de cercetare în cadrul Comisariatului pentru energie atomică (CEA), a fost distribuit cu generozitate pe reţelele de socializare în ultimele ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here