Un cotidian pro-Kim din Coreea de Sud prezintă filmul „Parasite” ca fiind o „demascare” a „cămătarilor” din pătura superioară sud-coreeană

Foto: Flickr

Cotidianul pro-nord-coreean Choson Sinbo din Japonia apreciază filmul Parasite, câştigător al premiului Oscar, pentru că „a demascat fără menajamente realitatea” prăpastiei dintre săraci şi bogaţi în Coreea de Sud, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

„O capodoperă care a secţionat cu măiestrie şi precizie realitatea unui număr mic de cămătari care trăiesc bine, domnind peste o majoritate covârşitoare pe care o consideră câini sau porci a fost recunoscută ca numărul 1 în industria de film americană, în centrul căreia se află albii”, scrie vineri ziarul citat de agenţie.

Parasite este prima producţie în altă limbă decât engleza care câştigă premiul Oscar pentru cel mai bun film în general, în cei 92 de ani de când se decernează distincţiile Academiei Americane de Film. Juriul a premiat Parasite şi la categoriile cel mai bun film străin, cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu original. Regizorul Bong Joon-ho este şi coautor al scenariului.

Povestea a două familii sud-coreene – bogaţii Park şi săracii Kim – reflectă discrepanţele tot mai mari din economia Coreei de Sud, a patra ca mărime din Asia, dar a avut ecou în rândul publicului din întreaga lume.

În iunie 2019, la o lună după ce a început difuzarea Parasite în cinematografele sud-coreene, site-ul nord-coreean de propagandă DPRK Today a apreciat că filmul „îi face pe oameni să-şi dea seama din nou că sistemul capitalist este o societate putredă, bolnavă, cu o tumoare malignă formată din bogaţi-tot-mai-bogaţi şi săraci-tot-mai-săraci, o societate fără speranţe şi fără viitor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here