Un document despre armele nucleare ale unei ţări străine confiscat din reşedinţa lui Trump

Informaţii despre armele nucleare ale unei ţări străine au fost descoperite printre documentele confiscate de FBI din reşedinţa lui Donald Trump la începutul lunii august, a declarat marţi The Washington Post, citând surse apropiate cazului, potrivit AFP, citată de News.ro.

„Un document care descrie forţele militare ale unei ţări străine, inclusiv capacităţile sale nucleare”, a fost găsit printre numeroasele documente clasificate recuperate de poliţia federală în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul fostului preşedinte american, scrie cotidianul.

The Washington Post nu oferă detalii suplimentare şi indică faptul că sursele sale nu au dezvăluit despre ce ţară este vorba.

Pe 8 august, FBI-ul a făcut o percheziţie în Mar-a-Lago, reşedinţa lui Donald Trump din Florida, şi a confiscat cutii cu documente confidenţiale pe care republicanul nu le-a returnat după ce a părăsit Casa Albă, în ciuda multiplelor solicitări.
La câteva zile după percheziţie, The Washington Post asigurase că FBI caută documente legate de arme nucleare.

De la această operaţiune spectaculoasă şi fără precedent pentru un fost şef de stat american, Donald Trump, care intenţionează deschis să candideze la preşedinţie în 2024, denunţă un act pe care îl consideră „ilegal şi neconstituţional” şi repetă că a fost vizat din motive politice.

Luni, un judecător i-a dat dreptate şi a dispus desemnarea unui expert independent care să examineze documentele ridicate pe 8 august. Această decizie interzice temporar anchetatorilor federali să le folosească în ancheta lor penală.

Printre textele ridicate în timpul operaţiunii se numără 18 documente clasificate „top secret”, peste 50 „secrete” şi 31 „confidenţiale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here