Un fost şef al Pentagonului îi recomandă lui Joe Biden să renunţe la controlul exclusiv al codurilor nucleare

Un fost secretar american al apărării, William Perry, i-a recomandat viitorului preşedinte Joe Biden să renunţe la controlul exclusiv al codurilor nucleare, considerând că sistemul actual este ”antidemocratic, depăşit, inutil şi extrem de periculos”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Într-un editorial publicat de cotidianul Politico, Perry – care a condus Pentagonul între 1994 şi 1997, în timpul mandatului preşedintelui Bill Clinton – a remarcat că Donald Trump, acuzat că a încurajat violenţele comise miercuri la Capitoliu, ”încă are degetul pe butonul nuclear”.

”Este timpul să li se retragă ‘mingea de fotbal’ nucleară acestui preşedinte şi tuturor preşedinţilor care îi vor succeda. Acest lucru nu mai este necesar şi însăşi existenţa sa reprezintă un pericol pentru securitatea noastră naţională”, a subliniat el.

Preşedintele SUA este însoţit în toate circumstanţele de către un consilier militar care transportă o servietă, supranumită ‘mingea de fotbal’ nucleară, care conţine toate elementele necesare unei lovituri nucleare.

William Perry a reamintit că, odată cu alegerea sa, preşedintele SUA ”obţine dreptul absolut de a lansa un război mondial”. ”El nu are nevoie de încă o opinie. Secretarul apărării nu are un cuvânt de zis. Congresul nu joacă niciun rol”, a explicat el. 

1 COMENTARIU

  1. Intr-adevar,este ingrozitor ce ar putea face cu un asemenea drept exclusiv un om ca Trump,care si-a pierdut ratiunea de cand a pierdut alegerile…brrr,nici nu vreau sa ma gandesc ca ar indrazni sa se gandeasca la asa ceva,e prea mult!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here