Spania a confirmat sâmbătă primele patru cazuri de contaminare cu noua variantă britanică a Covid-19, a anunţat guvernul de la Madrid, notează Le Figaro. Tulpina britanică a virusului a fost depistată deja în Franța, Germania, Italia, Danemarca, Olanda. De asemenea, un prim caz de contaminare cu noua tulpină de coronavirus care circulă în Regatul Unit a fost detectat în Suedia, au anunţat sâmbătă autorităţile sanitare suedeze, informează AFP şi dpa.

Noua tulpină a fost detectată la o persoană care a călătorit şi s-a întors în Suedia din Regatul Unit, a anunţat Agenţia de sănătate publică suedeză într-un comunicat. Este vorba de „un prim caz izolat” în Suedia.

„Nu este un lucru neaşteptat. Ştim că această tulpină există în Regatul Unit din septembrie şi că ea a fost semnalată recent în alte ţări ale Europei sub formă de cazuri izolate”, a explicat Karin Tegmark Wisell, o responsabilă a agenţiei, citată în comunicat.

Toate cazurile confirmate la Madrid au legătură cu persoane care au sosit recent din Regatul Unit, a declarat numărul doi al autorităţilor sanitare din regiune, Antonio Zapatero, într-o conferinţă de presă.

Tot sâmbătă, Franţa a anunţat că a depistat primul caz infectate cu noua tulpină a virusului. Un bărbat asimptomatic sosit recent din Regatul Unit.

Noua tulpină a virusului Covid-19 a apărut inițial în Marea Britanie, ulterior fiind confirmată în țări precum  Italia, Danemarca, Olanda și Australia.

Surse: Mediafax, Agerpres.

2 COMENTARII

  1. alt motiv de carantinare!!!..scapam de dracu’ si dam de ta-su!!!..dupa asta va mai veni alta ramura ,creanga ,copac…!!!..cum dracu’ vin astea tot de Craciun??…anul trecut tot de Craciun,acum la fel…asta ca sa stam iara un an in case,sa nu mai circulam,sa ne ia dracu’ in final…!!! ..cand ziceam acum vreo 8 luni ca trebuia ras guvernul criminalului din beijing nu ma credeati!!..ei uite ca nenorocitul a mai lansat inca o versiune a serialului covid 2020!!..si daca o tine cat a tinut serialul Dallas !!..disparem ca natie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here