La sfârșitul săptămânii trecute, o femeie de 39 de ani din Alba Iulia, care nu suferea de nicio boală, a murit după ce a fost diagnosticată cu SARS-CoV2. Medicii spun că plămânii ei erau în mare parte compromiși. Avea totuși o stare stabilă. S-a agravat însă dintr-o dată, iar în weekend a murit.

S-a efectuat de urgență o tomografie computerizată care a ridicat suspiciunea unei pneumonii extinse bilaterale de COVID, motiv pentru care a fost internată de urgență în ATI la izolare și i s-a recoltat testul. Aici a fost monitorizată și tratată conform protocolului, i s-a adminsitrat medicația care era necesară. Starea ei a fost relativ stabilă o perioadă, după care brusc, în jurul orei 16-17, bolnava a făcut stop cardiorespirator. A fost de urgență resuscitată și intubată și ventilată mecanic. A fost ventilată mecanic și după prânz a făcut nou un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat și s-a declarat decesul”, a declarat pentru Digi24 Dan Crainic, director medical al Spitalului de Urgență Alba Iulia.

Plămânii arătau extrem de rău, era o pneumonie extinsă bilaterală cu acumulări în alveole, practic foarte puțin din plămâni mai era, restul era compromis. Pacienta practic nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire”, adaugă medicul.

Manifestările acesti boli sunt neașteptate. Aici nu prea văd o soluție în cazul acesta, că s-ar fi putut face ceva. De obicei formele astea grave cam așa se întâmplă, pacienta este relativ bine și dintr-o dată se prăbușește. Așa s-a întâmplat și în cazul ăsta”, mai spune Crainic.

1 COMENTARIU

  1. Bineînteles ca urmeaza sa apara toti ignorantii neobositi sa nege si existenta acestui caz, pentru ca ei sunt medicii omniscienti, nu cei care se confrunta cu SARS-CoV-2 ! Îi spuneam aseara unuia foarte activ de pe aici (Lary Constantin îsi zice) urmatoarele : : „Lary Constantin, inteligentule, hai sa-ti povestesc eu despre una dintre fatetele necunoscute ale noului coronavirus, ca vad ca te dai destept în fata doamnelor. — Pe lânga faptul ca SARS-CoV-2 este foarte molipsitor si agresiv, exista studii care arata ca 5% dintre cei care au avut boala au urmatorul parcurs: fac tratament 2 saptamâni, apoi doua saptamâni se simt bine, ca dupa aceasta perioada de acalmie sa le reapara simptomele, chiar daca testele lor sunt negative. — Ei, ce zici, care ti-ar fi parerea daca te-ai afla în pielea unei astfel de persoane ?!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here