Un ofițer de la ISU Constanța și-a depus pe nepusă masă cererea de pensionare. Ministrul de Interne, despre incendiu: „Acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că un ofiţer cu funcţie de conducere din cadrul ISU Constanţa, care avea responsabilităţi legate de dotarea cu echipamente, a depus cerere de pensionare.

„Un ofiţer cu funcţie de conducere din cadrul ISU Constanţa şi-a depus raportul de pensionare, raportul a fost aprobat de domnul general Iamandi şi respectivul ofiţer va merge la pensie – o persoană cu responsabilităţi în ceea ce priveşte componenta logistică”, a spus Bode, întrebat în legătură cu incidentul de săptămâna trecută în care o femeie a căzut în gol de la etajul 6 al unui imobil, autoscara pompierilor fiind defectă, transmite Agerpres.

Bode a precizat că luni începe cercetarea disciplinară a celor trei ofiţeri cu responsabilităţi în acel caz, „dincolo de sancţiunile care deja au fost date”.

„Eu cred că astfel de derapaje (…) nu sunt permise şi acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul, de când a fost anunţat la 112 până la momentul intervenţiei. Toate aceste bâlbe vor fi cercetate şi concluziile specialiştilor vă vor fi prezentate”, a precizat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a reamintit că tot de luni începe să funcţioneze grupul de lucru care, în maximum două – trei săptămâni, va prezenta concluziile în ceea ce priveşte dotarea ISU cu perne de salvare.

„Eu am transmis public faptul că este anormal ca inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă să nu aibă în dotare acele perne pneumatice de salvare. Vom vedea exact care sunt concluziile acelui grup de lucru, pe ce variantă vom merge, care sunt costurile estimative”, a afirmat Bode.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care pompierii au intervenit la incendiul izbucnit pe 16 februarie la un bloc din Constanţa, soldat cu decesul unei femei care a căzut în gol de la etajul 6 al imobilului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here