Un orc din „Stăpânul Inelelor”, creat după chipul lui Harvey Weinstein, producătorul condamnat pentru viol

Unul dintre orcii din celebra serie „Stăpânul Inelelor”, Gothmog, a fost creat după chipul lui Harvey Weinstein, un celebru producător de film condamnat la 23 de ani de închisoare pentru abuzuri sexuale, a dezvăluit Elijah Wood, actorul care l-a interpretat pe hobbitul Frodo, potrivit unui podcast citat de The Guardian.

„Este o chestie care a devenit recent subiect de discuție. Dom și Bill (Dominic Monaghan și Billy Boyd, actorii care au jucat rolul hobbiților Merry și Pippin – n.r.) vorbeau cu Sean Astin despre prima lui amintire când a ajuns în Noua Zeelandă (la filmări – n.r.). Sean văzuse măștile de orc, le-am văzut și eu apoi, iar una dintre ele era clar că a fost concepută pentru a arăta ca Harvey Weinstein, un semn al disprețului pentru acest individ”, a spus Wood.

„Cred ca este în regulă să vorbim acum despre asta, tipul e încarcerat, lua-l-ar naiba!”, a mai spus Elijah.

Wood a spus că regizorul Peter Jackson a luat decizia de a modela un orc după chipul lui Weinstein după ce a avut unele conflicte cu acesta atunci când se pregătea să producă seria „Stăpânul Inelelor”.

Peste 80 de femei, printre care actriţe precum Angelina Jolie, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film.

El a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol în februarie 2020 și se confruntă cu alte acuzații în California, la care a pledat nevinovat. Cazul este considerat definitoriu pentru mişcarea globală #MeToo, împotriva hărţuirii sexuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here