„Un pirat politic mohorât”. Atac dur al lui Trump la adresa liderului republicanilor din Senat

Sursa: Pixabay

Fostul preşedinte american, Donald Trump, a lansat un atac dur la adresa colegului republican Mitch McConnell, pe care l-a numit „un pirat politic mohorât”. Într-un comunicat emis marţi seară, el a spus că senatorii republicani care rămân de partea liderului nu vor mai câştiga, transmite News.ro.

McConnell, care a condus mulţi ani Senatul, a votat pentru achitarea lui Trump în procesul de inculpare care a avut loc săptămâna trecută. Ulterior, el a declarat că fostul preşedinte este „responsabilul moral” pentru revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie din cauza „minciunilor” sale privind fraudarea alegerilor.

McConnell a sugerat că Trump ar trebui să fie judecat penal şi civil, pentru că este „încă responsabil pentru tot ce a făcut în timpul mandatului”.

Marţi, Trump i-a răspuns prin cea mai amplă declaraţie lansată de când a plecat, luna trecută, de la Casa Albă.

„Partidul Republican nu va mai putea să fie respectat sau puternic cu «lideri» politici precum senatorul Mitch McConnell la conducerea sa”, se arată în comunicat, citează BBC. „Lipsa de înţelegere politică, de înţelepciune, pricepere şi personalitate” a lui McConnell i-a costat pe republicani controlul Senatului după alegerile din noiembrie, a continuat el.

În urma alegerilor, cele 100 de fotolii din Senat sunt împărţite acum egal între democraţi şi republicani. Republicanii au pierdut în noiembrie 2 locuri în favoarea democraţilor. În prezent, democraţii controlează, pentru că vicepreşedintele Kamala Harris are drept de vot în caz de egalitate.

Fostul preşedinte a spus că liderul republicanilor l-a „implorat” să îi acorde sprijinul în propria cursă pentru Senat, fără de care Trump susţine că acesta ar fi pierdut.

Trump a vizat intenţiile declarate ale lui McConnell de a se opune viitorilor candidaţi pe care el îi va susţine.

McConnell „nu va face vreodată ce trebuie făcut sau ce este corect pentru ţara noastră”, a mai spus Trump. „Ştim că agenda noastră «America First» este câştigătoare, nu agenda «Beltway First» a lui McConnell sau «America Last» a lui Biden”.

Cei doi republicani au avut o relaţie cordială în timpul mandatului lui Donald Trump. Acest lucru s-a schimbat după ce Trump a pierdut alegerile prezidenţiale.

McConnell a spus că nu a mai vorbit cu Trump de la jumătatea lunii decembrie. Ruptura dintre ei s-a accentuat după revolta de la Capitoliu, în care au murit cinci oameni, inclusiv un ofiţer de poliţie. La jumătatea lunii ianuarie, McConnell a declarat în faţa Senatului că protestatarii care au pătruns ilegal pe 6 ianuarie în Capitoliul american au fost provocaţi de Trump şi de alţii şi că mulţimea a fost „hrănită cu minciuni”.

Trump, care a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor pentru „incitare la insurgenţă”, a fost sâmbătă achitat de Senat. Doar şapte republicani au votat pentru inculparea lui. McConnell şi alţi 42 au fost pentru achitare. Două treimi dintre senatori ar fi trebuit să voteze pentru ca Trump să fie condamnat.

1 COMENTARIU

  1. Trump si-a sters tot ce a facut bun in mandat cu incitarea la lovitura de stat-cerand admiratorilor sai sa ia cu asalt Capitoliul, sa opreasca investitura noului presedinte ales prin vot !!!Si s-au gasit arme de tot felul la atacatori!! Ce inseamna asta,nu atac la democratie,la nerespectarea ordinii constitutionale?Asa s-a comportat si ilici iliescu,invitand sustinatorii sai -minerii ,condusi de fortele de securitate ale lui Magureanu-sa distruga opozitia !(Practic, daca reusea si in parlament,aveam o noua republica socialista..)Acum,Trump iar si-a regasit suflul si spurca ca un frustrat pe toti care nu l-au urmat in actul sau dictatorial!!Sper ca justitia sa faca dreptate si sa il condamne pentru atac la democratie,sa nu mai poata reveni in politica niciodata!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here