Un primar ecologist vrea să termine cu tradiția bradului „mort” al Crăciunului

Primarul ecologist din Bordeaux, Pierre Hurmic, este puternic criticat de dreapta franceză după ce a anunțat că dorește să pună capăt tradiției bradului de Crăciun în piața din fața primăriei, scrie AFP. Hurmic, a detaliat primele sale măsuri importante privind planificarea urbană, securitatea sau economia. Dar măsura care provoacă cel mai mult febra pe rețelele de socializare se referă la îndepărtarea giganticului pom de Crăciun de pe Place Pey-Berland 

Joi, Hurmic a evocat „pomului mort al Crăciunului”, referindu-se la marele brad iluminat de 15 – 20 de metri înălțime care este amplasat în decembrie în piața Pey-Berland, în fața primăriei.

„Nu amplasăm arbori morți în piețele orașului, în special piața Pey-Berland, vă amintiți de acel arbore mort pe care îl aduceam în toți anii. Nu este câtuși de puțin aceasta concepția noastră de înverzire”, a detaliat el, în timp ce prezenta locurile din oraș unde intenționează să planteze copaci.

„Ce tâmpenie!” a reacționat pe Twitter alesul de opoziție și fostul primar adjunct centrist Fabien Robert, care a lansat o petiție pentru salvarea bradului de Crăciun.

Și la nivel național s-au ridicat mai multe voci în apărarea bradului de Crăciun.

„Bradul de Crăciun, un arbore mort pentru ”verzi”?! Oamenii aceștia au o reacție de respingere viscerală pentru tot ce face țara noastră, pentru tradițiile noastre, pentru cultura noastră și încearcă să le distrugă bucată cu bucată”, a acuzat Marine le Pen.

Deputatul de dreapta Eric Ciotti a denunțat „pseudo-ecologiștii”, „adevărații extremiști de stânga” care, „sub acoperirea salvării planetei”, atacă Crăciunul, „un adevărat delir!”

Este a doua polemică legată de un primar ecologist francez în ultimele zile.

Miercuri, primarul Lyonului Grégory Doucet a calificat Turul ciclist al Franței drept o manifestare „machistă și poluantă”.

„Puteți să mă denumiți lumea veche dacă vreți, dar pomul de Crăciun, Turul Franței și toate aceste tradiții care ne unesc vor fi în continuare cimentul unei societăți”, a scris pe Twitter Xavier Bertrand, președintele regiunii Hauts de France (nord).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here