Scandal în ședința de grup a deputaților PSD din cauza lui Eugen Teodorovici. Social-democrații sunt supărați că au ajuns la vot final mai multe proiecte de lege inițiate de ministrul Finanțelor, printre care și impozitarea bacșișului, dezvăluie Digi24.

S-a întâmplat la ședința PSD organizată într-un moment în care premierul desemnat Ludovic Orban, președintele PNL, încearcă să asigure o majoritate pentru învestirea noului guvern. În ședința în care Dăncilă încerca să-i mobilizeze pe social-democrați, mai mulți parlamentari au criticat faptul că proiectul care stabilește impozitarea bacșișului a trecut de Senat și a ajuns în Camera Deputaților, iar pentru social-democrați va fi destul de greu să dea un vot împotrivă din moment ce inițiatorul proiectului este chiar numărul 2 în PSD.

Viorica Dăncilă le-a spus colegilor săi că a discutat personal cu Eugen Teodorovici și i-a explicat că impozitele îi vor alunga pe alegători și i-a cerut să nu depună legile în Parlament, dar ministrul nu a ascultat-o.

Dăncilă a mai spus că a discutat și cu Viorel Arcaș, liderul senatorilor PSD, pentru a încerca blocarea proiectului, dar nici el nu a ascultat-o.

Întrebată de jurnaliști, după ședința PSD, dacă propunerea legislativă depusă de ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a fost o greșeală, Viorica Dăncilă a răspuns: „Da, a fost o greșeală pentru că nu a fost discutată”.

Senatul a adoptat, săptămâna trecută, proiectul de lege depus de senatorul PSD Eugen Teodorovici, care prevede impozitarea bacșișului și includerea sumei denumite „bacșiș” pe bonul fiscal. Propunerea se aplică serviciilor de restaurant, baruri, nivelul bacșișului oferit de client fiind între 0% și 15%.

Proiectul a fost adoptat de Senat cu 43 de voturi pentru, 23 de voturi contra și șase abțineri și urmează să fie dezbătut și votat în Camera Deputaților.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here