VIDEO. Carmen Dan, audiată la DIICOT în dosarul 10 august. „Cât de javră poți să fii, să gazezi niște copii”

DIICOT - CARMEN DAN
Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Fostul ministru PSD de Interne Carmen Dan este audiată, vineri dimineaţă, de procurorii DIICOT, ca martor în dosarul violenţelor din 10 august 2018. Ea a fost aşteptată de un grup de protestatari care au huiduit-o la sosire.

Carmen Dan a venit, vineri dimineaţă, la DIICOT, pentru a fi audiată în dosarul 10 august 2018, fiind huiduită de un grup de protestatari. Ea nu a făcut declaraţii jurnaliştilor.

Ea declara în luna martie  că ceea ce s-a întâmplat la protestul din 10 august „este o lecţie de învăţat şi pentru Jandarmerie, dar şi pentru liderii mişcărilor civice şi pentru protestatari”. Ea susţinea că nu există „nicio piedică” în a se lămuri întreaga situaţie, dar afirma că protestatarii trebuiau să fie atenţi la ce se întâmpla în jurul lor. „Când te afli la activitate de protest şi în jurul tău se întâmplă lucruri şi vezi că degenerează, cred că reacţia firească ce trebuie să o ai este să pleci din această zonă”, a spus Carmen Dan.

Abia la începutul lunii decemebrie, Jandarmeria Bucureşti a desecretizat convorbirile referitoare la mitingul din 10 august 2018.

Audierea lui Carmen Dan are loc la o zi după ce procurorii au ascultat declaraţiile viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Joi, la ieşirea de la audieri, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat că s-a discutat despre „finanţarea străzii”, dar şi despre „figurile politice din 10 august aflate în piaţă”. „S-a pus în discuţie modul în care deciziile luate în Kiseleff se implementau ca măsuri la Ministerul de Interne”, a afirmat Bădulescu, vorbind despre „binomul” Carmen Dan – Liviu Dragnea. „Pot să spun că stânga şi dreapta au creat 10 august 2018”, a mai spus el, menţionând că: „Rezist este creaţia dreptei, intervenţia este creaţia stângii”.

El a susţinut că s-au discutat şi aspecte privind legătura între decizii politice şi măsuri ale MAI.

„Da, s-a pus în discuţie şi această chestiune, binomul este expresia pe care eu am acreditat-o, este vorba despre binonul Carmen Dan şi domnul Dragnea, care acum – mulţumim – nu mai este la conducerea partidului. Am lămurit şi aceste aspecte. S-a pus în discuţie modul în care deciziile luate în Kiseleff se implementau ca măsuri la Ministerul de Interne”, a afirmat Bădulescu.

Întrebat dacă acest „binom” a influenţat în mod direct reacţia jandarmilor din 10 august, el a spus: „Eu în acest moment nu pot să vă spun mai multe date, aşa cum v-am declarat şi la început mai există o fază procesuală, şi anume cercetarea judecătorească, care va aduce noi elemente”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here