Un român are mari șanse să ajungă vicepreședinte în Costa Rica

Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al lui Ion Dolănescu,  este în centrul atenției în ultima perioadă în Costa Rica, unde are mari șanse să devină vicepreședinte. 

Numele lui Dragoș Dolănescu se află pe prima pagină a publicațiilor din Costa Rica, după ce a dat peste cap calculele electorale, în urma unei mutări abile pe care a făcut-o în perspectiva alegerilor prezidențiale care vor avea loc anul viitor.

Dragoș Dolănescu este în prezent deputat independent în Parlamentul din Costa Rica.

La începutul acestui an, a demisionat din Partidul Republican, acuzând presiuni ale fostului președinte Calderon Fournier.

Pe 29 iulie, Dragoș Dolănescu a anunțat lansarea unei noi formațiuni politice, Costa Rica Justa (CRJ), însă marea surpriză a venit o zi mai târziu, odată cu prezentarea candidatului la alegerile prezidențiale. Acesta este Ronaldo Araya Monge, om politic cotat cu 18% din intenția de vot și cu a doua șansă la alegerile de anul viitor. În cazul în care Araya va ajunge președinte al statului, șansele cele mai mari pentru fotoliul de vicepreședinte le are Dragoș Dolănescu, prin prisma faptului că este liderul partidului care ar putea câștiga alegerile.

Ronaldo Araya Monge are 73 de ani și este nepotul fostului președinte costarican Luis Alberto Monge. El a mai candidat în 2002 pentru alegerile prezidențiale din partea Partidului Liberal, însă a pierdut la limită. Deși era văzut ca favorit în cursa internă pentru desemnarea unui candidat la președinție, liberalii au preferat un alt politician, Jose Maria Figueres Olsen.

Araya s-a arătat dezamăgit de decizie și a decis să plece de la liberali și să i se alăture lui Dragoș Dolănescu în lansarea unei noi forțe politice în Costa Rica.

Cum explică Dragoș Dolănescu această decizie politică

Conform ultimelor sondaje, candidatul lui Dolănescu este mai bine cotat decât cel al liberalilor. Este la doar 4 procente diferență de principalul favorit, Fabricio Alvardo.

”Asta e foarte bine… Iar campania elctorală nici măcar nu a început”, a declarat Dragoș Dolănescu pentru El Mundo.

Una dintre întrebările adresate de jurnaliștii de la El Mundo a fost dacă vizează un fotoliu de vicepreședinte și dacă va merge în această formulă alături de Araya.

O să decidem asta după o analiză amănunțită. Mereu am spus că partidul CRJ nu este creat pentru a mă propulsa pe mine. Partidul este o platformă deschisă oamenilor cei mai capabili să ocupe poziții de candidați. Dacă există astfel de oameni care pot să servească mai bine obiectivelor noastre, sunt bineveniți aici. Nu este o condiție obligatoriu să mă aflu în formula electorală pentru alegerile prezidențiale, a mai declarat Dragoș Dolănescu, lăsând să se înțeleagă că nu exclude această variantă.

În cazul în care Rolando Araya Monge va câștiga alegerile prezidențiale de anul viitor, Dragoș Dolănescu ar deveni primul român vicepreședinte al altui stat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here