Primarul New York-ului, Bill de Blasio, s-a arătat duminică „profund îngrijorat” de creşterea numărului de cazuri de copii diagnosticaţi cu un sindrom inflamator pe care unii experții îl asociază cu noul coronavirus, relatează agenţia AFP.

Până în prezent, au fost raportate 38 de cazuri de sindrom inflamator pediatric, în New York, oraşul american cel mai afectat de boala COVID-19, alte nouă cazuri fiind în curs de investigare.

De asemenea, în New York au fost înregistrate deja 3 decese din pricina acestui sindrom, dintre care unul în capitala financiară americană (copilul avea 5 ani), a explicat în cursul weekendului guvernatorul newyorkez Andrew Cuomo.

Simptomele manifestate sunt febra, erupţiile cutanate, durerile abdominale şi vărsăturile. „Ceea ce face, practic, în corpul unui copilul este că declanşează un răspuns intens, aproape copleşitor, din partea sistemului imunitar. Iar acest lucru dăunează corpului”, a explicat de Blasio.

El a adăugat ca toţi copiii care prezintă aceste simptome trebuie testaţi pentru COVID-19, precum şi pentru anticorpi.

Până în prezent, 47% dintre cazurile confirmate au fost depistate pozitiv pentru noul coronavirus şi 81% pentru anticorpii săi.

Guvernatorul Cuomo a indicat că cel puţin 73 de copii din statul New York au dezvoltat această afecţiune, similară cu sindromul Kawasaki.

În ultimele două săptămâni, mai multe ţări au raportat cazuri de copii afectaţi de aceste simptome care ar putea indica sindromul Kawasaki, o afecţiune rară. Legătura cu COVID -19 nu este stabilită oficial, dar virusologii cred că aceasta este posibilă.

Descrisă pentru prima dată în 1967 în Japonia, această boală afectează mai ales copiii mici. Originea sa nu este cunoscută cu exactitate şi ar putea fi un cumul de factori infecţioşi, genetici şi imunitari.

Înainte de apariţia acestor cazuri, despre boala COVID-19 se cunoştea că nu duce la dezvoltarea unor forme severe la copii decât în mod excepţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here