Un tânăr a deschis focul într-o sală de curs a Universității din Heidelberg

Un bărbat înarmat a ucis o tânără și a rănit trei persoane într-un atac comis luni într-o sală de curs de la Universitatea Heidelberg din Germania, a anunţat poliţia, conform DPA şi AFP.
Atacatorul, care era student al instituţiei, avea asupra sa un rucsac cu mai multe arme. A fugit după atac și a fost găsit mort la scurt timp după aceea în grădina botanică a campusului, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Stefan Wilhelm, la televiziunea publică ZDF.

Identitatea bărbatului nu a fost dezvăluită. Autorităţile au ajuns la concluzia că atacatorul a acţionat singur. Până în prezent, nu există indicii că atacul ar fi fost motivat religios sau politic, relatează Agerpres.

Potrivit primelor informaţii, patru persoane au fost rănite când atacatorul a deschis focul. Una dintre ele a avut răni grave şi a murit ulterior. O altă persoană rănită se află în stare gravă.

Universitatea din Heidelberg, fondată în 1386, este cea mai veche universitate din Germania şi, de asemenea, una dintre cele mai vechi din Europa. Aceasta are mai multe campusuri în pitorescul oraş Heidelberg, cu o populaţie de aproximativ 160.000 de persoane, situat pe râul Neckar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here