Unii oameni, în special copiii, au anticorpi capabili să lupte cu Sars-Cov-2

Sursa: Pixabay

Unele persoane, în special copiii, au anticorpi pre-existenți cu potențial de a lupta cu SARS-CoV-2, dezvoltați în urma unor alte tipuri de viroze. Cercetătorii nu pot explica fenomenul și nici nu știu exact dacă acești anticorpi pot opri complet dezvoltarea bolii COVID-19, transmite Biziday.

Potrivit sursei citate, Institutul Francis Crick și University College London au descoperit că unii anticorpi apăruţi pe fondul infecţiei virozelor comune pot viza și SARS-CoV-2, iar astfel să ofere o anumită protecție. Mai precis, unii oameni, dar în mod special copiii, prezintă anticorpi reactivi la SARS-CoV-2 chiar şi dacă nu au avut niciodată Covid-19.

Orice infecţie cu un virus duce şi la un răspuns al organismului, sub forma fabricării de anticorpi. Însă ei mai rămân în sânge o perioadă, după infecția propriu-zisă, iar cu ocazia reinfectării pot combate iarăşi virusul. Cum Sars-CoV-2 nu este singurul tip de coronavirus cu care are de-a face organismul uman, cercetătorii cred acum că acest lucru ar putea încetini răspîndirea infecției cu Sars-CoV-2; situaţie care ar explica şi existenţa cazurilor asimptomatice de COVOD-19.

Cum au ajuns experţii la asemenea concluzii? Pornind de la încercările de a dezvolta teste pentru anticorpi de 0COVID-19. Ei au comparat sângele unor pacienți bolnavi de COVID-19 cu sângele unor persoane care nu au avut boala. Au descoperit astfel că unii oameni care nu fuseseră expuşi la Sars-CoV-2 aveau în sânge anticorpi capabili să îl recunoască.

„Rezultatele noastre arată că în special copiii au mult mai multe șanse să aibă acești anticorpi reactivi încrucișați decât adulții. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege de ce se întâmplă acest lucru, dar ar putea fi vorba de expunerea mai regulată a copiilor la alte coronavirusuri”, a declarat autorul principal al studiului, Kevin Ng.

Însă, precizează expertul, „nu există încă dovezi că acești anticorpi împiedică infectarea sau răspândirea SARS-CoV-2”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here