Afirmațiile medicului Flavia Groșan a generat o adevărată isterie în rândul pacienților COVID, susțin unii medici. Dr. Hadrian Borcea, șeful UPU-SMURD Bihor, spune că după mediatizarea cazului doctoriţei Flavia Groşan, care a declarat că în spitale sunt omorâţi pacienţi inclusiv prin oxigenoterapie, care ar provoca edeme cerebrale, personalul de la Urgenţe are mari dificultăţi să convingă pacienţii de necesitatea administrării oxigenului, chiar dacă aceştia abia respiră, scrie Newsweek.ro.

Au fost azi dimineaţă pacienţi Covid care aveau nevoie de oxigenoterapie cu flux mare, au avut mari probleme colegii din UPU ca să-i lămurească să accepte oxigenoterapia„, a declarat dr. Carmen Pantiş la finalul conferinţei de presă în care a anunţat că doctoriţa Flavia Groşan nu a fost sancţionată, chiar dacă a încălcat două articole din Codul Deontologic al Medicilor, privind denigrarea colegilor şi referitor la „protocoale de tratament” pe care le aplică deşi nu au fost validate ştiinţific.

„Şi alţi colegi din ţară au început să aibă mari probleme”, a mai adăugat dr. Pantiş, legat de efectele „fenomenului Groşan”, admiţând că „răul a fost făcut” prin afirmaţiile acesteia despre caracterul dăunător al administrării oxigenului şi Heparinei la bolnavii Covid.

„Ne-a implorat să nu-i dăm oxigen”

Contactat de BIHOREANUL, medicul şef al UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean din Oradea, dr. Hadrian Borcea (foto), a confirmat, luni, spusele doctoriţei Pantiş, precizând că pacienţii au început să refuze oxigenoterapia încă de joia trecută, la o zi după afirmaţiile făcute de doctoriţa Flavia Groşan.

„Doamna dr. Pantiş o fi aflat abia acum, dar asta se întâmplă de joia trecută. Vă dau un exemplu concret de azi dimineaţă. Un pacient de circa 40 de ani, care era într-o stare atât de gravă încât ulterior a ajuns la ATI, întubat, şi a fost pus şi pe circulaţie extracorporală, deşi abia putea respira, s-a dat jos de pe targă implorându-ne să nu-i dăm oxigen”.

Întrebat cum a fost rezolvat cazul, dr. Borcea a spus că pacientul a fost lăsat să îşi dea seama singur că nu putea respira fără oxigen. „Colegele mele, văzând că refuză oxigenul, l-au lăsat în pace. Au zis „Ok, nu vreţi? Bine, staţi 5 minute liniştit”. După 5 minute, neputând respira, omul şi-a pus singur masca de oxigen”.

Şeful UPU-SMURD a caracterizat situaţia generată de „fenomenul Groşan” ca fiind „tristă, pur şi simplu tristă”, pentru că „oameni în stare gravă fără cunoştinţe medicale sunt învăţaţi să refuze ajutorul medical, fiind convinşi că acesta le face rău”.

2 COMENTARII

  1. Mai trebuia sa le dați acetilena și gata cu sudura…dar voi ăștia care mâncați căcat în fiecare zi prin articolele voastre n-ar trebui să vă bage cate un tub de neon în cur să luminați ca licuricii pentru porcariile pe care le scrieți…?..ba ,o fi sau n-o fi sarlatana doctorita asta rămâne de văzut, dar nu da tu cu căcat in ea doar pentru ati vinde mizeria de articol pe blog…
    De ce morții ma-ti nu scri de nenorocitul de arahat, vorba președintelui cj timiș …l-a durut drept în plua pe arab de situația din județ, cum e ba să te facă un musulman la tine în țară??..as vrea sa vad si eu un român șeful isu în arabia saudită??…ortodox!!..
    Mai duceți-vă dracului de nenorociți și bolșevici, rău a ajuns poporul român să fie exterminat de către străini..rușine!!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here