Ursul brun ucis de prințul din Austria. Reacția premierului

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat miercuri despre Arthur, cel mai mare urs brun din România care a fost ucis ilegal de un prinţ din Austria în luna martie, că se pare că unele informaţii din spaţiul public nu sunt corecte şi „se pare că nu este cel mai mare urs, până la urmă. El a adăugat că a discutat cu ministrul Mediului şi rămâne să vedem care sunt concluziile anchetei demarate.

„Am avut o discuţie cu domnul ministru. Înţeleg că există o anchetă. Vom vedea care vor fi rezultate. Se pare că nu toate informaţiile sunt corecte din spaţiul public şi nu aş vrea să comentez ceva ce nu este corect, dar se pare că nu este cel mai mare urs, până la urmă. Vom vedea care sunt concluziile anchetei”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului. 

Un prinţ din Austria a ucis în luna martie cel mai mare urs brun din România, anunţă organizaţiile de mediu Agent Green şi VGT (Austria), el fundamentându-şi acest gest printr-o derogare oferită de Ministerul român al Mediului pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi făcut pagube într-o localitate din Covasna.

O petiţie online a fost iniţiată către Ministerul Mediului pentru a fi stopată vânătoarea de trofee.

Şeful Gărzii de Mediu Octavian Berceanu a declarat că a fost declanşată o anchetă şi că, probabil, instituţia se va îndrepta către alte organe de cercetare.

„Vrem să vedem în ce condiţii a fost împuşcat exemplarul respectiv”, a declarat Berceanu care a adăugat: „Vrem să nu mai avem niciun astfel de incident”.

El a susţinut că în documente se vorbeşte foarte muşt despre un exemplar de urs şi doar într-un singur loc este menţionată o ursoaică cu pui. El a admis că se poate ajunge la un dosar penal.

1 COMENTARIU

  1. Pana la urma,premierul a sfarsit in a spune ca e declansata o ancheta si vinovatii vor fi gasiti si vor plati.Nu e asa importanta reactia sa vizavi de actul strict al impuscarii,caci intrebarea a fost pusa intentionat sub socul emotional colectiv la aflarea stirii…dansul nu e implicat,este o reactie de deformare profesionala,fiind economist-este omul cifrelor seci,doar….Altcineva,cel ce ocupa scaunul de ministru al mediului,udmristul ce nu suporta ursii(el a declarat-o,in 2015!) a dovedit doar prin explicatia sa absolut cinica ca s-ar putea sa fi acceptat plata…ca doar nu poate fi ascunsa o suma atat de mare fara sa „scoata fum” la un moment dat!E clar ca dosarul trebuie facut la DNA,URGENT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here