A fost aprobat proiectul pentru autostrada Ploiești-Buzău. Drulă: „E special faptul că acest moment va fi urmat imediat de paşi concreţi”

A fost aprobată investiţia autostrăzii A7 Ploieşti – Buzău, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, miercuri, la sfârşitul şedinţei de Guvern.

Potrivit acestuia, este un proiect cu perdele forestiere – 160 de hectare, „efectiv o pădure liniară, patru spaţii de servicii, cu locuri pentru autovehicule rutiere. Sunt noduri rutiere”, a spus ministrul Drulă care a precizat că licitaţia pentru construcţie va fi lansată până la finalul acestei luni.  

„Practic, tot traficul care vine dinspre Moldova va merge spre Bucureşti pe această autostradă”, a adăugat ministrul.  

„Următoarele sectoare din autostradă, Buzău – Focşani – Paşcani vor fi scoase şi ele la licitaţie pentru construcţie în acest an. E o sumă mare pentru tot proiectul, de câteva miliarde de euro, pe care îi vrem atraşi prin PNRR.  

„Practic e asumarea faptului că acest proiect se va face, e aprobarea investiţiei de către guvern. E special faptul că acest moment va fi urmat imediat de paşi concreţi, avem deja în curs epxroprierile. Licitaţia pentru construcţie va fi lansată până la finalul lunii mai”, a spus Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here