USR vrea înființarea unei comisii parlamentare de anchetă, după acuzațiile lui Daniel Morar la adresa lui Hellvig

Sursa: Facebook

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat, marţi, că va face toate demersurile pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă care să verifice acuzaţiile fostului şef al DNA Daniel Morar la adresa directorului SRI, Eduard Hellvig, transmite Agerpres.

„Am văzut acuzaţiile la adresa directorului SRI, Hellvig, din partea fostului judecător CCR Daniel Morar. USR va face toate demersurile şi va cere înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară pe aceste acuzaţii extrem de grave. Un magistrat important al statului român, fost judecător al CCR, fost şef al DNA, un magistrat de carieră spune foarte clar în publicaţia recentă că SRI intervine atât în actul politic din România, că politicienii sunt controlaţi de serviciile secrete, dar şi mai grav, poate, în actul de justiţie. Sunt acolo acuzaţii despre telefoane ascultate ilegal ale judecătorilor CCR şi despre ingerinţe în numirea preşedintelui CCR, acestea fiind confirmate şi de un al doilea judecător al Curţii Constituţionale, domnul Lăzăroiu”, a declarat Drulă, la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că este incompatibil cu democraţia ca politica şi justiţia să fie controlate de serviciile secrete.

„Vom cere înfiinţarea acestei comisii de anchetă parlamentară, pe modelul care a fost recent în Grecia unde a fost un scandal, la fel, legat de interceptări legale ale liderilor Opoziţiei şi am avut demisii acolo, am avut asumare, am avut o întreagă dezbatere în societate. Avem nevoie de asta în România pentru a readuce românilor încrederea în democraţie. Îi cerem directorului SRI, Eduard Hellvig, să iasă urgent cu explicaţii şi probabil că acolo sunt de aşteptat şi demisii. E de văzut dacă a fost implicat doar nivelul cel mai de sus sau şi nivelul care rămâne permanent atunci când cei numiţi de politicieni pleacă”, a transmis liderul USR.

Parlamentul a adoptat legea prin care bacşişul va fi trecut pe nota de plată şi va putea fi plătit cu cardul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here