Vaccinarea cu serul AstraZeneca, suspendată în Piemont, după un deces: „O măsură de extremă precauţie, în aşteptarea verificărilor”

Sursa: Pixabay

Regiunea Piemont, din nord-vestul Italiei, a decis, duminică, suspendarea administrării vaccinului AstraZeneca, după ce un profesor a murit la o zi după ce a fost vaccinat, au anunţat autorităţile sanitare regionale, potrivit AFP, preluată de News.ro.

“Este vorba de o măsură de extremă precauţie, în aşteptarea verificărilor cu privire la existenţa unei legături de cauzalitate între vaccinare şi deces”, a explicat Luigi Genesio Icardi, consilier pentru sănătate în Piemont.

Autorităţile nu au precizat vârsta şi identitatea profesorului care a murit, duminică, la Biella.

Joi, Italia a decis interzicerea din precauţie a folosirii unui lot de vaccinuri anti-Covid AstraZeneca/Oxford, din cauza temerilor legate de formarea de cheaguri de sânge.

Pe de altă parte, inspectori ai Ministerului italian al Sănătăţii s-au deplasat, duminică, în Sicilia, pentru a ancheeta decesul unui militar în vârstă de 43 de ani care a  murit la 9 martie, după ce a primit prima doză de vaccin AstraZeneca. Autopsia s-a făcut sâmbătă, la spitalul din Catania.

Această măsură vine în contextul în care Danemarca, Islanda şi Norvegia au decis recent suspendarea utilizării vaccinului AstraZeneca. Alte ţări, ca Italaia, Austria, Estonia, Lituania, Letonia şi Luxemburg au încetat anterior administrarea vaccinurilor din anumite loturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here