Vaccinul anti-Covid produs de Pfizer și BionTech, recomandat în SUA pentru utilizarea de urgență

Sursa: Pixabay

O comisie consultativă importantă a Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din SUA a recomandat, joi, aprobarea vaccinului pentru Covid-19 al companiilor Pfizer şi BioNTech, pentru folosirea în regim de urgenţă la persoanele cu vârste de peste 16 ani. Acesta este ultimul pas înainte ca FDA să îşi dea acordul final pentru distribuirea pe scară largă a primelor doze la nivel naţional, transmite CNBC, preluat de News.ro.

Dacă FDA va accepta recomandarea comisiei pentru vaccinuri şi produse biologice asociate, care nu are caracter obligatoriu, ceea ce este de aşteptat, acest fapt ar marca un moment de referinţă al pandemiei de Covid-19, care a infectat peste 15,4 milioane de oameni şi a ucis aproximativ 290.000 de persoane în Statele Unite în mai puţin de un an.

Comisia joacă un rol major în aprobarea vaccinurilor pentru gripă şi a altor vaccinuri în Statele Unite, verificând dacă aceste sunt sigure pentru utilizarea la nivel public. Deşi FDA nu este obligată să respecte recomandarea acestei comisii, o face deseori.

FDA ar putea autoriza utilizarea în regim de urgenţă a vaccinului pentru Covid-19 produs de Pfizer cel mai devreme vineri, a declarat James Hildreth, membru al comisiei, la emisiunea Weekend Today de la NBC.

Autorizarea administrării în regim de urgenţă permite în general ca un medicament sau un vaccin să fie administrat unei populaţii limitate, sau într-un spaţiu limitat, cum ar fi pacienţii spitalizaţi, în timp ce agenţia continuă să evalueze datele referitoare la siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here