Vaccinurile booster împotriva variantelor Omicron, disponibile din această săptămână în SUA

Sursa: Pixabay

Noile vaccinuri booster împotriva COVID-19, menite să combată variantele noului coronavirus aflate în prezent în circulaţie, vor fi disponibile pe scară largă pe teritoriul SUA încă din cursul acestei săptămâni, au anunţat marţi oficialii americani din domeniul sanitar, adăugând că acest vaccin se apropie din ce în ce mai mult de un regim de inoculare anuală, similar vaccinurilor antigripale.

Până la sfârşitul acestei săptămâni, 90% dintre americani se vor afla la cel mult 8 kilometri de locuri unde se vor afla noile vaccinuri, a declarat secretarul american pentru sănătate Xavier Becerra, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Casa Albă, transmite Reuters, potrivit de Agerpres.

Vaccinurile vor fi distribuite în continuare gratuit, conform coordonatorului măsurilor anti-COVID-19 de la Casa Albă, Ashish Jha.

Directoarea Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, a susţinut că noile vaccinuri vor putea preveni până la 100.000 de spitalizări şi 9.000 de decese pe an.

Oficialii americani au mai precizat că boosterele anti-COVID-19 vor putea fi inoculate în această toamnă şi iarnă alături de vaccinurile antigripale anuale.

Noile doze de rapel, ce au primit undă verde de la agenţiile de reglementare americane în cursul săptămânii trecute, urmează să lupte împotriva variantelor BA.5 şi BA.4 ale noului coronavirus, despre care CDC susţine că reprezintă în prezent 88%, respectiv 11% din variantele aflate în circulaţie.

Aşa-numitele vaccinuri bivalente vor viza şi varianta orginară a virsului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here