După ce prima zi de vară a semănat în multe regiuni ale țării cu o zi de toamnă, nici restul zilelor din iunie nu vor fi foarte călduroase, ba dimpotrivă. Luna iunie 2021 vine cu temperaturi mai scăzute decât cele specifice acestei perioade, anunță meteorologii, potrivit INMH.ro. Aceștia au publicat marți, 1 iunie, prognoza pentru următoarele săptămâni.

Săptămâna 31.05.2021 – 07.06.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în estul și sud-estul teritoriului, dar și deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 07.06.2021 – 14.06.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudice și în cele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioadă.

Săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale și nordvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte în regiunile estice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioada vor fi deficitare în regiunile vestice, sud-vestice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here