Varianta Lambda a coronavirusului ar putea readuce Israelul în carantină

Sursa foto: Times of Israel

Ministerul israelian al Sănătății avertizează parlamentul că varianta Lambda (sud-americană) a coronavirusului „reprezintă o amenințare presantă”, care ar putea readuce țara în carantină. Lambda a ajuns în SUA, iar vaccinurile sunt și mai puțin eficiente împotriva acesteia.

Potrivit The Times of Israel, în timpul unei audieri a Comitetului parlamentar care aprobă restricțiile de călătorie în străinătate, Asher Salmon, directorul Departamentului de Relații Internaționale din cadrul Ministerului Sănătății, a spus că „dacă varianta Lambda ajunge în Israel, vom intra din nou în carantina pe care încercăm atât de mult să o evităm”, precizând că vaccinul (Pfizer) folosit de Israel ca parte a programului său național de imunizare este mai puțin eficient împotriva tulpinii Lambda a coronavirusului.

În prezent, Israel se confruntă cu o reaprindere a focarelor epidemice, cauzate de varianta Delta, care este responsabilă pentru 97% din cazuri. Deși peste cinci milioane de israelieni (dintr-un total de nouă milioane, inclusiv copiii) sunt acum complet imunizați, numărul zilnic de cazuri a depășit cinci mii și există discuții despre o eventuală amânare cu o lună a deschiderii noului an școlar.

Cât despre varianta Lambda, Ministerul Sănătății a identificat Mexicul, Georgia, Brazilia și Turcia drept locațiile cele mai susceptibile de a declanșa răspândirea acesteia. SUA, Africa de Sud, Austria și Kenya au fost, de asemenea, denumite țări în care varianta este în creștere.

Israel a reintrodus din această săptămână obligativitatea izolării pentru cei care vin din străinătate, inclusiv pentru cei vaccinați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here