Verdict în cazul „revoluției” din Rahova: „Spartacus Idolul Femeilor”, închisoare cu executare

Vasile Badea, zis „Spartacus Idolul Femeilor”, a fost condamnat la cinci ani și două luni de închisoare pentru scandalul provocat în ziua de Paște a anului 2020 în cartierul Rahova. În același dosar au fost condamnați la închisoare cu executare și alți scandalagii, transmite Ziare.com.

Judecătoria Sectorului 5 a pronunțat în 8 martie 2021 o primă sentință în dosarul în care mai multe persoane, printre care și Vasile Badea, alias „Spartacus Idolul Femeilor”, au fost trimise în judecată pentru un scandal provocat în ziua de Paște a anului 2020, în cartierul Rahova.

Persoanele care au luat parte la conflictul din Rahova, pe lângă „Spartacus” sunt: Oradea Badea, zisă „Somerta”, Gigi Constantin, zis „Bertolon”, Antonio Dincă, zis „Samir”, Nicușor Lider, zis „Crecea”, Gloria Ion, zisă „Tarta”, Veronica Călin, zisă „Grațiela” și Ștefan Stângaciu.

În urmă procesului, Judecătoria Sectorului 5 a aplicat următoarele pedepse:

  • Constantin Gigi, zis „Bertolon” – șapte ani și trei luni de închisoare
  • Vasile Badea, zis „Spartacus Idolul Femeilor” – cinci ani și două luni închisoare
  • Nicușor Lider, zis „Crecea” – cinci ani și trei luni de închisoare
  • Antonio Dincă, zis „Samir” – un an și nouă luni de închisoare cu suspendare

Ceilalți inculpați din dosar: Oradea Badea, Gloria Ion, Veronica Călin și Ștefan Stângaciu au fost achitați.

Totodată, Judecătoria Sectorului 5 a dispus confiscarea mai multor arme folosite de „armata” lui „Spartacus” împotriva Poliției: coasă mâner din lemn, 2 sape cu mâner din lemn, topor cu mâner din lemn. Sentința Judecătoriei Sectorului 5 nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel București.

„Spartacus” și „tovarășii” au fost trimiși în judecată pentru ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere după ce i-a amenințat cu moartea pe polițiștii și jandarmii veniți să aplaneze conflictul din Rahova.

Scandalul a avut loc în ziua de Paște a anului 2020, când mai multe persoane au organizat o petrecere pe o stradă din cartierul Rahova, după care pe seară s-au luat la bătaie, pe fondul consumului de alcool.

Printre participanți s-a aflat și „Spartacus Idolul Femeilor”, care a amenințat în timpul petrecerii din stradă că va declanșa o revoluție în cartierul Rahova în plină stare de urgență.

„Să-nnebunesc dacă nu vine Jandarmeria, îi răsturnăm! M-am jurat pe copiii mei! Eu cu frații mei și cu nepoții mei! Cum vine prima mașină, cum îi răsturnăm! Așteptăm Poliția! Revoluție! Revoluție!”, spune „Spartacus” într-o înregistrare video.

Pentru aplanarea conflictului au intervenit echipaje de polițiști, jandarmi și luptători de la Serviciul Acțiuni Speciale (SAS), care au folosit armamentul din dotare pentru a-i liniști pe „petrecăreți”, după ce aceștia au devenit violenți. După ce a fost dus la Poliție, „Spartacus” a postat pe pagină să de Facebook un mesaj în care și-a cerut scuze pentru ce s-a întâmplat: „Âmi pare rău la domni polițiști”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here