Versiunea IGPR privind cazul Oneşti: Nu s-a ezitat. S-a intervenit când agresorul a trecut la fapte

Sursa: Pexels

Oficialii Poliţiei Române au anunţat, marţi, că bărbatul care a ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti a sunat de patru ori la 112 şi a discutat cu operatorul, dar şi cu adjunctul şefului Poliţiei Oneşti, care venise la locul incidentului, şi cu negociatorul, care fusese chemat din ziua sa liberă şi a ajuns după mai bine de o oră, transmite News.ro.

„Intervenţia forţelor de ordine s-a realizat imediat ce zgomotul şi strigătele din apartamentul vizat au făcut să se înţeleagă că agresorul a trecut la fapte. Nu s-a ezitat niciun moment”, afirmă aceştia, menţionând că, după aproximativ cinci ore, în atitudinea agresorului s-a produs un „declic”.

Oficialii IGPR au declarat, la Oneşti, că agresorul a sunat de patru ori la 112 şi a purtat discuţii telefonice cu operatorul, dar şi la faţa locului, cu adjunctul şefului Poliţiei Oneşti şi cu negociatorul ajuns la locul unde cei doi erau sechestraţi după mai bine de o oră de la anunţarea incidentului, fiind în ziua sa liberă.

Oficialii Poliţiei au menţionat că autorităţile nu au găsit un partener în familia agresorului, atunci când echipa de negociere a încercat să ia legătura cu soţia bărbatului aceasta anunţând că „îşi susţine soţul în toate demersurile sale”.

După mai bine de cinci ore în care i-a ţinut sechestraţi pe cei doi muncitori, în atitudinea agresorului s-a produs „un declic”, susţin anchetatorii. Tot în acel moment una dintre victime a încercat să scape. 

Iniţial, forţele de intervenţie au folosit cartuşe de cauciuc care au lovit mâna agresorului, făcându-l să scape arma.  

„Intervenţia forţelor de ordine s-a realizat imediat ce zgomotul şi strigătele din apartamentul vizat au făcut să se înţeleagă că agresorul a trecut la fapte. Nu s-a ezitat niciun moment”, susţin reprezentanţii Poliţiei.

Ei explică faptul că de îndată ce şi-au dat seama că lucrurile devin violente în interiorul apartamentului, echipele de la faţa locului au început să spargă uşa cu un berbec, în paralel altă echipă intrând pe o fereastră. Poliţiştii precizează că gloanţele trase de poliţişti nu au atins victimele, nici cele letale, nici cele din cauciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here