Victor Ciutacu se aruncă și el în ringul polemicilor declanșate de doctorița Flavia Groșan. Asta după ce Marian Godină a ironizat-o pe doctorița pneumolog, cea care susține că a tratat o mie de pacienți bolnavi de coronavirus, folosind o altă schemă de tratament decât cea oficială.

Gata, frații mei albi, după priceputul la orice CTP, s-a pronunțat și tablagiul Godină de la mascați, fost la circulație, cu privire la viabilitatea tratamentului prescris de medicul pneumolog Groșan. Cred că d-aia au picat ieri, fb, insta si w-app. Au citit șefii internetului ciorna milițianului, scrisă pe litere, s-au îngrozit și au dat preventiv stingerea. Galeria zeilor e completă, nu mai sunt locuri nici în picioare„, a scris Ciutacu pe Facebook.

Polemica din spațiul public a pornit de la medicul pneumolog din Oradea, Flavia Groșan, care susține că schemele de tratament anti-COVID din spitale sunt prea dure și contestă și tratamentul cu oxigen medical. Afirmațiile sale au adus-o în atenția Colegiului Medicilor Bihor, care le va analiza zilele viitoare, într-o ședință specială.

Medicul orădean susține că a tratat până la 1000 de pacienți COVID și că toți au scăpat de spitalizare. Flavia Groșan, în prezent angajată într-un spital privat, spune că a folosit medicamente ieftine în schema de tratament pe care susține că a gândit-o singură. Ea contestă protocolul din spital, care în opinia sa ucide pacienți.

Flavia Groșan: „Mi s-a părut extraordinar de dur tratamentul, eu am găsit o variantă ieftină, cu medicamente din nomenclatorul Ministerului Sănătății. Ieftine și o combinație incredibil de frumoasă. Eu am o experiență de 20 de ani în pneumologie”.

Flavia Groșan contestă și folosirea oxigenului medical, despre care crede că ar provoca edeme cerebrale. 

Site-ul national.ro a publicat marţi un articol intitulat „Un medic român face minuni. 100% vindecaţi de Covid”. În articol, doctoriţa Flavia Groşan, medic pneumolog din Oradea, susţine că a vindecat „aproape o mie de pacienţi Covid în diferite stadii”, „fără nicio zi de spitalizare”, tratând infecţia cu coronavirusul ca pe o „pneumonie atipică”, în timp ce „în spitale se fac greşeli uriaşe şi protocolul (n.r. – terapeutic) Covid omoară, de fapt, bolnavii”.

Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Şi nu a ajuns. Eu mă duc pe medicaţia mea clasică, ieftină, care include şi Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. (…) Eu am lucrat în nişte studii clinice foarte interesante pe pneumonii şi acolo am învăţat despre tropismul viral al Claritromicinei, acolo am învăţat rolul antiinflamator al Claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic, şi de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale şi atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia şi m-am dus ca şi tratament etiologic pe Claritromicină. Sigur că pe lângă acest antibiotic mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face faţă. Este o schemă de tratament care îmi aparţine”, a declarat dr. Flavia Groşan în articolul citat.

Pacienți tratați cu prea mult oxigen

Pe de altă parte, dr. Groşan susţine că în spitale au loc multe decese ale pacienţilor Covid deoarece li se administrează oxigen terapeutic, ceea ce provoacă edeme cerebrale.

Eu mă duc pe medicaţie ca să controlez saturaţia de oxigen (n.r. – saturaţia de oxigen din sânge). Oxigen foarte puţin şi apoi la plimbare. (…) Eu nu dau Heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienţii intră (n.r. – în spitale) pe picioarele lor şi se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile sunt la ATI. (…) Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturaţie, medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital şi a apelat la mine. Am reuşit să-l vindec fără spitalizare şi doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicaţie frumos până l-am vindecat. Dacă se ducea în spitale, îl intubau pe loc”, a susţinut doctoriţa.

Medicamente mortale

De asemenea, aceasta a susţinut că administrarea Kaletra şi Codeină este „o mare greşeală” şi chiar că ar cunoaşte asistente care au sfătuit pacienţii, contrazicând medicii, să nu ia aceste medicamente.

Norocul a fost cu câteva asistente pe care eu le consider eroine, făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra şi să arunce medicamentele. Apoi intrau doctorii în salon şi întrebau de ce nu au diaree şi se simt bine pacienţii. Aceste asistente au salvat viaţa bolnavilor”, a mai spus dr. Flavia Groşan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here