Victor Costache: Îmi cer scuze dacă am jignit familiile copiilor cu autism

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a cerut scuze față de familiile copiilor cu autism, după ce a declarat că există o legătură între această afecțiune și timpul pe care îl petrec părinții cu copiii la vârste fragede. 

Era o declarație în care explicam măsurile care vor fi luate în Sănătate. Pregătim un pachet de soluții pentru copiii cu autism, nu li se va deconta numai tratamentul, ci și ședințele cu logoped, pentru a ajuta si familiile acestor copii. Îmi cer scuze dacă declarația mea a jignit familiile acestor copii greu încercate.

Declaratia a fost în contextul prezentării pachetului de măsuri pentru sănătate.

În urmă cu câteva săptămâni am vizitat spitalul Socola și acolo au o secție de psihiatrie pediatrică, unde sunt foarte mulți copii internați care au sindrome de tip autism. Mulți dintre aceștia au fost abandonați de părinții care au plecat în străinătate. Medicii de acolo mi-au povestit de multe cazuri de acest gen. Sunt sindroame asemănătoare cu autismul”, a spus Victor Costache, la Digi24.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, luni, că „există o corelare între această afecțiune (n.r. autism) și timpul care este petrecut de părinți cu copiii la vârste fragede”.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here