VIDEO | 15 morţi şi zeci de răniţi, după ciocnirea a doua trenuri în India

Sursa: X

Un tren de marfă s-a izbit luni de un tren de pasageri care staţiona, în statul indian Bengalul de Vest, cel puţin 15 persoane pierzându-şi viaţa, iar câteva zeci fiind rănite, a anunţat poliţia, un accident pe care autorităţile feroviare l-au pus pe seama unei erori umane, relatează Reuters, citată de News.ro.

Trenul de marfă a lovit trenul Kanchanjunga Express care se deplasa spre Kolkata, capitala Bengalului de Vest, dinspre statul nord-estic Tripura, scoţând de pe şine trei vagoane ale trenului de pasageri.

Presa a prezentat imagini ale accidentului, cu containere din trenul de marfă împrăştiate în zonă şi un vagon rămas poziţionat aproape vertical după accident.

Cincisprezece cadavre au fost scoase din vagoanele contorsionate, a declarat pentru Reuters Abhishek Roy, un oficial de rang înalt al poliţiei din districtul Darjeeling, din estul statului, locul unde s-a produs accidentul. De asemenea, 54 de persoane au fost rănite, iar echipele de salvare ale poliţiei şi ale forţei naţionale de intervenţie în caz de dezastre lucrau pentru a îndepărta resturile.

Nu a fost imediat clar câţi pasageri se aflau la bord în momentul impactului.

Salvatorii au folosit drugi de fier şi frânghii pentru a lucra la eliberarea unui vagon al trenului de pasageri, care a fost ridicat şi a ajuns pe plafonul trenului de marfă din cauza impactului.

Printre cei decedaţi se numără conductorul trenului de marfă şi un gardian din trenul de pasageri, a declarat reporterilor Jaya Varma Sinha, şefa consiliului feroviar care administrează reţeaua de cale ferată din întreaga ţară. Accidentul s-a produs după ce conductorul trenului de marfă nu a respectat semnalul, a adăugat Sinha.

Premierul Narendra Modi a prezentat condoleanţe.

Noua tragedie feroviară din India care loc la puţin peste un an după ce o eroare de semnalizare a provocat unul dintre cele mai grave accidente de acest gen din India: 288 de persoane au murit în statul vecin Odisha, cauzat de o defecţiune a unui sistem de semnalizare.

Partidele de opoziţie au criticat guvernul lui Modi pentru bilanţul său în ceea ce priveşte siguranţa feroviară. „Creşterea numărului de accidente feroviare în ultimii 10 ani este un rezultat direct al proastei gestionări şi al neglijenţei guvernului Modi, care duce la pierderea de vieţi şi bunuri ale pasagerilor în fiecare zi”, a declarat principalul opozant al lui Modi şi liderul partidului Congresului, Rahul Gandhi, într-o postare pe X.

Studiu: Cantităţile reduse de zăpadă din Himalaya ameninţă aprovizionarea cu apă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here