VIDEO | Ambasadoarea SUA i-a transmis premierului că implicarea României în combaterea traficului de persoane e un argument puternic pentru Visa Waver

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit-o, marţi, la Palatul Victoria, pe ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Ann Kavalec. Cei doi au discutat despre situaţia de securitate, în contextul războiului din Ucraina, proiectele de investiţii în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, cât şi despre combaterea traficului de persoane. Oficialul american i-a transmis pe această cale premierului român că implicarea ţării noastre în prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane reprezintă un argument puternic pentru accederea României la Programul Visa Waiver, potrivit News.ro.

Premierul a subliniat importanţa reprezentării SUA la nivel de ambasador în ţara noastră şi a abordat temele majore ale relaţiei bilaterale de Parteneriat Strategic, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Prim-ministrul a mulţumit pentru decizia Statelor Unite de creştere a prezenţei militare în România şi pentru susţinerea şi preocuparea pentru securitatea Mării Negre, manifestate la nivelul Congresului, Departamentului de Stat şi NATO.

Conform sursei citate, ambasadoarea Kavalec a trecut în revistă preocupările majore pentru securitatea regională, în condiţiile războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina şi încercărilor de destabilizare a Republicii Moldova. Oficialul american a transmis toată aprecierea pentru rolul asumat de România în asistenţa multi-dimensională acordată celor două state.„Proiectele economice privind investiţiile în grupurile 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă şi cele privind Reactoarele Modulare Mici – SMR sunt de primă importanţă pentru ambele părţi, contribuind la consolidarea securităţii energetice în regiune”, mai precizează Executivul.

De asemenea, noul ambasador american în România a transmis aprecieri pentru implicarea personală a premierului Nicolae Ciucă în combaterea traficului de fiinţe umane, continuarea progreselor reprezentând un argument puternic pentru accederea ţării noastre în Programul Visa Waver.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here