VIDEO | Armata israeliană a arătat jurnaliştilor rămăşiţele unei masive rachete balistice iraniene, care a fost interceptată în timpul atacului de sâmbătă noaptea

Armata israeliană (IDF) a arătat reporterilor rămăşiţele unei rachete balistice care a fost interceptată deasupra Israelului în atacul iranian de duminică dimineaţă, relatează The Times of Israel, citat de News.ro.

Rămăşiţele reprezintă doar 70 la sută din întreaga rachetă, deoarece focosul şi alte secţiuni au fost distruse în timpul interceptării.

Racheta masivă, una dintre cele 120 de rachete trase asupra Israelului, a fost găsită duminică dimineaţa plutind în Marea Moartă.

Potrivit IDF, racheta avea un focos estimat la 500 de kilograme.

În condiţiile în care toată lumea aşteaptă să vadă care va fi răspunsul Israelului, ministrul Apărării, Yoav Gallant, a spus că atacul fără precedent cu sute de rachete şi drone lansat de Iran la începutul acestei săptămâni „a eşuat” şi „nu va reuşi să descurajeze Israelul”.

„Avioanele Forţelor Aeriene operează peste tot, cerul Orientului Mijlociu este deschis, orice inamic care va lupta împotriva noastră, vom şti cum să-l lovim oriunde s-ar afla”, a spus el.

George Friedman | Strategia SUA și atacul Iranului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here