VIDEO | Armistițiu de 4 minute. Nagorno-Karabah, din nou sub bombardamente

Armenia a acuzat duminică Azerbaidjanul că a încălcat „armistiţiul umanitar” abia intrat în vigoare în Nagorno-Karabah bombardând regiunea, anunţă Agerpres, care citează AFP.

„Inamicul a efectuat tiruri de artilerie în direcţia nord între orele 00.04 şi 02.45 (sâmbătă, 20.04 şi 22.45 GMT) şi a lansat rachete spre sud între 02.20 şi 02.45”, a afirmat pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Ministerului armean al Apărării, Shushan Stepanyan.

Armenii i-au acuzat pe azeri că au încălcat armistiţiul după doar 4 minute de la intrarea sa în vigoare, prin lansarea de tiruri de artilerie şi cu rachete. Azerbaidjanul a acuzat, la rândul său, Armenia de încălcarea acordului.

Pe reţelele sociale circulă imagini cu militari azeri surprinşi de artileria armeană în timp ce realizau o incursiune în regiune.

Azerbaidjanul a obţinut câştiguri teritoriale în aceste trei săptămâni, dar fără să învingă în bătălia decisivă. Până în prezent, Baku nu a dezvăluit preţul conflictului, nepublicând niciun bilanţ militar, material sau uman.

Separatiştii afirmă că au ucis mii de oameni, recunoscând că au fost nevoiţi să cedeze teren, dar afirmă că „ţin situaţia sub control”. Oficial, ei au pierdut circa 700 de oameni şi majoritatea celor 140.000 de locuitori au fost deplasaţi.

Acesta este cel mai sângeros conflict în regiune, după războiul de şase ani, izbucnit la finele anilor ’80 şi încheiat cu un acord de încetare a focului semnat de cele două părţi în 1994.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here