VIDEO | Atac armat la un centru de recrutare din Rusia. Un comisar a fost grav rănit

Sursa: TASS

În orașul Ust-Ilimsk, regiunea Irkuțk, un bărbat a deschis focul asupra biroului militar de înregistrare și înrolare, transmite Meduza.

Comisarul militar din regiune, Alexander Eliseev, se află la terapie intensivă în stare extrem de gravă, a declarat șeful regiunii, Igor Kobzev. La scurt timp după incident, s-a raportat că comisarul militar a fost ucis, dar această informație nu a fost confirmată. Kobzev a spus că „a dat instrucțiuni să întărească măsurile de securitate” și că îi este „rușine că acest lucru se întâmplă într-un moment în care, dimpotrivă, ar trebui să fim uniți”.

Trăgatorul a fost reținut – acesta este un localnic de 25 de ani. Într-un videoclip de după arestare, care a fost publicat de Baza, el își dă numele – Ruslan Zinin. Baza scrie că trebuia mobilizat; înainte de a deschide focul, ar fi spus „Nimeni nu se va lupta” sau „Acum să mergem cu toții acasă”.

Mama lui Ruslan Zinin a declarat că somația de mobilizare nu a venit la el, ci la cel mai bun prieten al său, care nu a servit în armată, motiv pentru care a fost „foarte supărat”. Dimineața, bărbatul i-a spus bunicii că pleacă la biroul de înregistrare și înrolare militară, ca voluntar, relatează Astra.

Comisia de investigație a deschis un dosar penal.

VIDEO spectaculos! Un polițist rus fuge mâncând pământul, alergat de femeile care protestau contra mobilizării

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here