VIDEO | Cine erau mama și cei doi copii omorâți de ruși pe „coridorul umanitar” din Irpin

Oameni nevinovați continuă să moară în Ucraina, deși în urma negocierilor cu Rusia s-a stabilit că civilii pot fi evacuați în siguranță din zonele de război. Trupele rusești atacă, însă, aceste „coridoare umanitare” și îi ucid pe cei care încearcă să fugă din calea războiului.

Este și cazul Tatianei Pereibinis, în vârstă de 43 de ani, care și-a pierdut viața alături de cei doi copii, după ce trupele rusești au anunțat „încetarea focului”. Fiica ei, Alise, avea doar nouă ani, iar băiatul, Nikita, avea 18 ani. Cei trei fugeau disperați din orașul Irpin, asediat de ruși, potrivit Daily Mail.

Accountant Tatyana Perebeynos was killed alongside her young family after Russian artillery rained down on the trio alongside as they desperately fled the besieged town of Irpin, Ukraine

Familia traversa un pod alături de un prieten care îi ajuta să plece când au ajuns pe o stradă expusă unde au fost loviți de bombardamentele rusești, în ciuda faptului că era o rută de evacuare și un coridor umanitar.

O fotografie cu cei trei întinși pe trotuar, fără viață, a făcut înconjurul internetului. Astfel că, potrivit sursei citate, a devenit clar pentru întreaga lume că „coridoarele umanitare ale lui Vladimir Putin reprezintă un simplu miraj”. În imagini se pot observa cearșafuri pline de sânge acoperindu-le trupurile și ultimele lucruri rămase întinse pe marginea drumului, lângă ei. Mai mult, cei doi cățeluși ai familiei au fost și ei răniți și au rămas scâncind pe marginea drumului.

Tatiana era contabilă șefă la SE Ranking, un start-up IT și a glumit cu colegii despre viitorul ei în timpul unei călătorii de lucru în munții Georgiei, cu doar trei zile înainte ca războiul să cuprindă Ucraina. Era o colegă îndrăgită, care avea „simț al umorului bine dezvoltat” și era renumită în cadrul companiei pentru că avea o personalitate accesibilă și o manieră blândă. Colegii ei i-au adus un omagiu în urma morții sale și au descris-o drept „luminoasă, spirituală, hotărâtă. A fost ca o soră mai mare pentru întreaga noastră echipă”, transmite Daily Mail.

Devastat de durere, soțul Tatianei a scris pe o rețea de socializare: „Iertați-mă, nu v-am protejat”, potrivit publicației Mirror.

Tatiana nu a putut părăsit orașul mai devreme pentru a avea grijă de mama ei bolnavă.

”Au crezut că Irpin este sigur”

Imaginea familiei care zace moartă pe trotuar a atras atenția întregii lumi, iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că va vâna și ucide „toți nenorociți” responsabili de moartea lor.

Andriy Dubchak, un jurnalist ucrainean care a publicat pentru prima dată filmările șocante ale bombardamentelor care au ucis familia, a declarat luni că Perebeinis era din Donețk și a fugit la Irpin în 2014, când a izbucnit războiul în regiunea de est, a scris New York Post marți.

„Au crezut că Irpin este un loc sigur. Dar armata rusă i-a găsit și aici”, a scris el pe Facebook.

Dubchak l-a identificat pe bărbatul care a murit alături de ei drept Anatoly, un tânăr de 28 de ani din Lugansk, dar relația lui exactă cu familia rămâne necunoscută.

Conflictul din Ucraina: Cum ajuns India într-o situație tot mai dificilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here