Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că războiul cu „mafia gunoaielor” a juns într-o noua fază, și mai gravă. Ea acuză Romprest că aruncă gunoaie pe străzi în locul celor pe care le ridică o alta firmă de salubrizare și că muncitorii acestei firme sunt „amenințați”.

„Hai să vă explic cum lucrează Mafia în ajunul Crăciunului. Operatorul de servicii de salubrizare a început din nou șantajul și de aseară nu mai ridică gunoiul stradal necontrolat. A văzut că nu le merge cu facturi ilegale date spre plată către primărie și a decis din nou să lase gunoiul pe stradă.

Eu n-am stat să mă milogesc de el să-și respecte contractul și am început o acțiune de ridicare a gunoiului stradal cu o altă firmă de salubrizare. Și ce credeți? Firma respectivă ridică gunoiul iar operatorul de servicii de salubrizare care nu-și respectă contractul aruncă în urma lor alt gunoi. Cu alte cuvinte: acolo unde noi strângem vin alții și aruncă în urma noastră gunoiul. Au început să amenințe și muncitori. Eu nu sunt deloc impresionată de aceste practici și voi depune la parchet plângeri penale împotriva prestatorului de servicii de salubrizare.

Apoi, voi înainta către Ministerul Mediului o plângere de ridicarea licenței pentru prestatorul șantajist.

De asemenea, am început procedurilor de reziliere a contractului de salubrizare cu acesta. Dacă Mafia gunoaielor a ales să ne distrugă acest Crăciun eu le transmit că au ales foarte prost”, a scris Armand pe Facebook.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut luni dezvăluiri grave din culisele războiului pe care îl duce cu „mafia gunoaielor”. Ea a vorbit și despre uriașa campanie mediatică dusă impotriva ei pentru a se cuminți și a achita facturile către „mafie”.

„O familie de 4 persoane din Sectorul 1 plătește anual peste 5.400 de lei, cu aproape 4.000 de lei mai mult decât o familie similară din Sectorul 3. Și costurile au crescut. Gunoiul nu este gratuit, nimic nu este gratuit. Primăria renunță la servicii vitale pentru a cotiza la costurile exagerate ale salubrității.

(….) Noua administrație a descoperit că facturile operatorului de salubrizare nu erau corecte. Suprafața care figura că spălată în facturi era de trei ori mai mică.

Fiind vorba de facturi pe bani publici, primăria nu poate achita facturi pe care le știe greșit întocmite, care factura servicii inexistente”, a spus Armand în înregistrare.

Ea a făcut referire și la atacurile mediatice la care este supusă. Principalele atacuri au venit din partea Romania TV, Antena 3, stiripesurse.ro, DC News, gândul.info și alte publicații apropiate de PSD.

„Zeci de titluri false și emisiuni despre mine specializate în denigrare. N-am răspuns și nu voi răspunde acestor mercenari ai presei. Sunt de părere că asemenea lucruri trebuie lămurite în Justiție. Pentru că nimeni să nu mai pățească ceea ce am pățit eu în ultimele săptămâni. Însă, această campanie de denigrare n-a fost singura metodă de intimidare a Mafiei. Au încercat prin diverși funcționari publici și angajați ai Primăriei să saboteze orice inițiativă de ridicare a gunoiului de către alte firme de salubrizare”, a spus primarul Sectorului 1.

Ea a dezvăluit că au fost angajați care au intrat în biroul său pentru a o înregistra ilegal și apoi „au transmis mercenarilor de presă conversația”.

„Am fost urmărită și fotografiată de cei care au impresia că voi fi speriată și că voi plăti bani grei pentru niste servicii nelegale și inexistente. Și n-am renunțat. Ar fi prea ușor să luam credite de sute de milioane de lei în numele locuitorilor Sectorului 1 că să plătim facturile incorecte ale firmei de salubrizare, să ne predăm în fața șantajului, să abdicăm de la demnitatea noastră de cetățeni liberi”, a subliniat Armand.

„Am dus lupte grele cu: operatorul de salubritate, funcționarii publici loiali fostei administrații și cu mercenarii de ”presă” care s-au dezlănțuit cu campaniile de dezinformare. Eu zic că e semn bun. Toate aceste reacții furibunde sunt pentru că în Primăria Sectorului 1 s-a închis robinetul care alimenta cu bani publici diverse grupuri de interese. Iar pentru asta am deranjat foarte multă lume. Nu mai merge nici cu șantajul sau dezinformarea. Iar luptele nu s-au încheiat. Vor urma altele și mai crunte. Și eu voi fi tot aici. Pentru că mie îmi place să lupt, nu să închid ochii și să plec capul în fata nedreptății. Ar fi prea ușor să luăm credite de sute de milioane de lei în numele locuitorilor Sectorului 1 că să plătim facturile incorecte ale firmei de salubrizare, să ne predăm în fata șantajului, să abdicăm de la demnitatea noastră de cetățeni liberi.

În acest moment gunoiul stradal necontrolat este ridicat de pe străzile sectorului 1. Sper că conducerea firmei de salubrizare a înțeles că Primăria este un client care plătește 200 de milioane de lei anual către firma lor. Cu un astfel de client orice firmă trebuie să se comporte foarte corect”, a explicat Armand pe Facebook.

2 COMENTARII

  1. Politia locală de ce nu vede nimic?
    Au salarii imense! Și nu fac nimic! Este evident că sunt niște maldăre de gunoaie, care n-au fost niciodată în acele locuri pe străzi.
    De ce sunt unii care au pubele și unii care NU au pubele și aruncă gunoiul pe trotuar?
    Cred că ar trebui niște camere montate care să poată înregistra pe cei care aruncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here