VIDEO | Copiii de 14 ani din Rusia, „amenințați” de Comitetul de Anchetă cu torturi aniversare

Autoritățile ruse au trimis celor care împlinesc 14 ani un mesaj special de ziua lor de naștere, explicând care infracțiuni îi pot duce de la această vârstă în spatele gratiilor, relatează The Moscow Times.

„Ai împlinit 14 ani? Felicitări!”, spune o femeie în uniformă, ținând un tort cu lumânările aprinse, în videoclipul publicat de Comitetul de Anchetă din Moscova.

„Bineînțeles, părinții tăi sunt încă responsabili pentru tine, dar de la această vârstă vei purta răspunderea personală în conformitate cu anumite articole din Codul Penal”, continuă ofițerul.

Videoclipul „prietenos” cu Generația Z prezintă un emoji de polițist care arată articolele respective din Codul Penal, în timp ce persoane în uniformă prezintă infracțiunile pentru care copiii de 14 ani pot fi urmăriți penal, inclusiv crimă, tâlhărie, deturnare și extorcare.

Adolescenții se pot confrunta, de asemenea, cu „pedepse grave” pentru terorism, luarea de ostatici și viol.

Videoclipul se încheie într-o notă mai „veselă”: „Viața ta este responsabilitatea ta! Comitetul de anchetă vă urează la mulți ani.”

Comitetul de Anchetă din Moscova a eliminat ulterior videoclipul de pe site-ul său după ce a fost ținta ironiilor pe rețelele de socializare.

Clipul a fost realizat în comun cu Departamentul pentru Securitate Socială din Moscova, a scris purtătorul de cuvânt al instituției, Natalia Tsymbalenko.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here