GALERIE FOTO-VIDEO | Kremlinul, umilit până la capăt. Pe podul aruncat în aer, Putin condusese personal primul camion care l-a traversat

Are 19 kilometri, a fost construit de un oligarh apropiat de Putin, Arkadi Rottenberg, și i-a costat pe contribuabilii ruși 4 miliarde de dolari.

Construcția a început în februarie 2016, iar în 15 mai 2018 calea rutieră a fost inaugurată de președintele rus Vladimir Putin care a condus personal un camion. Podul feroviar a fost inaugurat pe 23 decembrie 2019, iar primul tren de călători programat a traversat podul pe 25 decembrie 2019.

Sursa: TASS

Podul a fost deschis pentru trenurile de marfă pe 30 iunie 2020. Iar în dimineața zilei de 8 octombrie 2022, o porțiune însemnată a căzut în mare, o alta a fost afectată de un puternic incendiu și șocul exploziilor.

Pe lângă lovitura de imagine încasată acum de președintele Putin, aducerea podului la stadiul de a nu putea fi folosit pune o problemă strategică – militară și civilă. Aprovizionarea trupelor ruse staționate în Crimeea și a locuitorilor de acolo depind de aprovizionarea de pe continent, iar podul făcuse acest lucru mult mai accesibil.

A început procesul de revenire accelerată a Crimeei la Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here