VIDEO | Cu războiul la granițe, AUR și-a început protestul cu scandal

Sursa: Facebook

Mitingul organizat de Alianţa pentru Unirea Românilor în Capitală a început cu scandal. Co-preşedintele AUR, George Simion, acuză că a fost „atacat de un jandarm violent” şi reclamă numărul mare al forţelor de ordine. Simion susţine că unii dintre manifestanţi au fost ridicaţi şi duşi la poliţie, transmite News.ro.

Deputatul George Simion, care transmite live pe Facebook manifestaţia din Capitală, reclamă că printre participanţii la protestul anunţat de AUR au fost „infiltrate” persoane care ar urma să procedeze la acţiuni violente.
„Au pus în rândurile noastre infiltraţi, ca după aia să spună: sunt violenţi băieţii ăştia!”, a spus George Simion, adresându-se celor care îl urmăresc pe reţeaua de socializare.
Un jandarm l-a invitat pe liderul AUR să elibereze carosabilul şi să treacă pe trotuar, acesta acuzând că a fost „atacat” de un jandarm în civil.
Înainte de deschiderea oficială a protestului care reuneşte peste o mie de persoane care strigă, scandează şi suflă în vuvuzele, Simion s-a adresat pentru scurt timp mulţimii, întrerupând difuzarea imnului naţional.
„Staţi un pic şi opriţi muzica şi oprim orice pentru că astăzi am avut parte de vreo 10.000 de forţe de ordine care ne-a filmat inclusiv din elicopter, la fiecare intersecţie şi totul a culminat cu un jandarm în civil, violent, care era infiltrat printre noi şi l-au arătat colegii. Dacă forţele de ordine aşa înţeleg, i-au trimis cu elicoptere şi avem colegi acuma la secţia 10 pentru că l-au adus pe măgarul Virgil, pe măgarul Virgil de la energie l-au adus şi i-au luat pe colegii noştri la secţia 10. Dacă aşa înţeleg forţele de ordine să ne sechestreze, să ne amendeze, au fost participanţi pe care i-au filmat: nu-i lăsau să vină pentru că nu aveau mască, masca nu mai e obligatorie în spaţiul liber”, a spus Simion.
De asemenea, invitat de un alt jandarm să discute cu comandantul acţiunii, Simion a reclamat că jandarmii nu vor să se legitimeze în faţa sa.
Întrebat care sunt doleanţele manifestanţilor, Simion a răspuns că jandarmii refuză să îi spună numele  comandantului acţiunii.
„Am fost la Ambasada Rusiei, am protestat şi acuma”, a mai spus Simion, întrebat cum răspunde acuzaţiilor conform cărora este susţinut de Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here