VIDEO | Cum a ajuns Putin în inima New York-ului

O statuie roșie, în miniatură, a lui Vladimir Putin a fost ridicată în inima New York-ului. Cu toate acestea, artistul francez responsabil de proiectul din Central Park nu l-a expus pentru a-l onora pe președintele rus, ci pentru a declanșa o dezbatere publică. Monumentul a fost plasat într-o zonă cu nisip și se distinge nu numai prin culoare, ci și prin ipostaza în care a fost înfățișat Putin, scrie onet.pl.

James Colominy din Toulouse i-a surprins pe new-yorkezi plasând o statuie în miniatură a lui Vladimir Putin așezat pe un tanc în Central Park.

Atracția neobișnuită a fost remarcată rapid nu doar de adulți, ci și de copii care, după cum se vede în numeroase fotografii și videoclipuri, îl stropesc pe Putin cu nisip, se joacă pe un tanc și chiar îl împușcă.

Statuia în miniatură a apărut în cutia de nisip marți, 2 august, dar mai devreme a fost văzută și în zonele cu nisip din Grădinile Luxemburg din Paris și în Parcul Joana Miró din Barcelona.

 

*Statuia în miniatură a lui Putin din Central Park atrage atenția copiilor și adulților

Artistul a explicat că instalația cu Putin își propune să stabilească un dialog cu copiii și să „condamne absurditatea războiului și să arate curajul copiilor în fața violenței și războiului”.

Maryham Yaacoub din Canada, care a fost unul dintre oamenii care a admirat munca francezilor, într-un scurt interviu pentru NowThis News a spus că apariția sa în spațiul public este o idee bună și este o voce împotriva războiului din Ucraina: „Cred că statuia este de fapt destul de amuzantă. Este o modalitate bună de a-ți exprima o opinie și de a arăta lumii că există o mulțime de oameni care nu sunt mulțumiți de ceea ce se întâmplă acum.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here