VIDEO | Declarații bizare ale purtătoarei de cuvânt a MAE rus despre motivul invaziei: Ucrainenii nu au vrut să împartă cu rușii proprietatea asupra originii borșului

Maria Zaharova

Într-o conferință de presă, purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a făcut câteva afirmații bizare despre invazia Ucrainei de către Rusia. Ea a spus că Rusia a invadat Ucraina pentru că ucrainenii nu au vrut să împartă cu rușii proprietatea asupra originii borșului, un fel de mâncare tradițional în regiune, potrivit digi24.ro.

Jurnalistul Kirill Martynov, redactorul șef al publicației ruse Novaia Gazeta Europe, lansată după ce publicația și-a suspendat activitatea în Rusia, din cauza presiunilor Moscovei, a fost cel care a publicat pe Twitter clipul cu înregistrarea.

„Maria Zakharova a declarat că motivul războiului a fost că ucrainenii nu au vrut să împartă borșul cu ea. De asemenea, se pare că era foarte beată”, a scris jurnalistul.

 

Pentru că nu au vrut să împartă borșul. Trebuia să aparțină unui singur grup, unui singur popor. Dar să-l împartă, pentru ca în fiecare oraș, în fiecare țară, fiecare gospodină să-l facă așa cum știe… nu au vrut să facă un compromis. Exact despre asta vorbim, xenofobie, nazism. Extremism în toate formele sale”, a spus Zaharova în conferința de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here