VIDEO | „Eraţi tari în live-uri!” Şeful Poliţiei Bolintin Vale, demis din funcţie după ce a fost filmat în timp ce lovea un bărbat încătuşat la pământ

Şeful Poliţiei Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, a fost demis, după ce a fost filmat în timp ce lovea violent un bărbat încătuşat care era deja culcat la pământ. Procurorii au deschis un dosar de cercetare pentru purtare abuzivă, transmite News.ro.

Asociaţia Aresel a publicat imagini surprinse în timpul unei acţiuni a Poliţiei în localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu.

„Orice ar fi făcut acei oameni, cu siguranţă nu meritau să fie loviţi de către forţele de ordine în timp de erau deja imobilizaţi şi puşi la pământ”, a transmis Asociaţia.

Pe imagini se vede cum mai mulţi bărbaţi sunt culcaţi la pământ, fiind înconjuraţi de forţe de ordine. Un bărbat îmbrăcat în haine civile loveşte violent unul dintre bărbaţii culcaţi la pământ şi încătuşaţi.

„Aoleu, nu mai da!”, spune, la un moment dat bărbatul agresat.

„Eraţi tari în live-uri!”, îi răspunde bărbatul care-l loveşte în continuare.

În urma publicării imaginilor, s-a deschis o anchetă.

„Cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor la evenimentul petrecut în data de 18 aprilie 2020, a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, cercetările fiind preluate de către unitatea de parchet competentă”, a transmis IPJ Giurgiu.

În urma verificărilor s-a stabilit că cel care loveşte bărbatul culcat la pământ este şeful Poliţiei Bolintin Vale, acesta fiind demis din funcţie prin ordin al ministrului de Interne.

Asociaţia Aresel a anunţat că a sesizat deja Avocatul Poporului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here