VIDEO | Fiica ambasadorului afgan din Pakistan, răpită și torturată. Afganistanul îşi recheamă ambasadorul

  Silsila Alikhil

  Afganistanul şi-a rechemat duminică ambasadorul din Pakistan, invocând răpirea fiicei acestuia şi persistenţa ameninţărilor la adresa securităţii personalului diplomatic. Mai mulţi înalţi diplomaţi afgani aflaţi la post la Islamabad au fost rechemaţi de asemenea în ţară, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

  Sâmbătă, ministerul afgan de Externe l-a convocat pe ambasadorul pakistanez la Kabul pentru a-i transmite „proteste vehemente” după ce Silsila Alikhil, fiica ambasadorului afgan la Islamabad, Najibullah Alikhil, a fost răpită preţ de câteva ore de necunoscuţi, care au torturat-o. Pakistanul a anunţat că a întărit securitatea ambasadorului şi a lansat o anchetă.

  MAE afgan a menţionat într-un comunicat că o delegaţie afgană va vizita într-un viitor apropiat Pakistanul „pentru a evalua” aceste probleme şi că ar putea fi luate „măsuri suplimentare”.

  Relaţiile dintre cele două state învecinate sunt tensionate de mai mulţi ani, Kabulul acuzând Pakistanul că le-a acordat refugiu talibanilor, iar Islamabadul acuzând la rândul său Afganistanul că a închis ochii la atacurile lansate asupra sa de grupuri ostile de pe teritoriul afgan.

  În ultimele zile tensiunile s-au intensificat, prim vicepreşedintele afgan Amrullah Saleh acuzând între altele în social media armata pakistaneză că a acordat „sprijin aerian talibanilor în anumite zone”, acuzaţii dezminţite ferm de Islamabad.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here