VIDEO | Fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi consideră ”legitime” întrebările despre starea de sănătate a lui Joe Biden

Sursa foto: Facebook

Fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, o tenoare democrată, consideră ”legitime” întrebările despre starea de sănătate a lui Joe Biden, foarte scrutată după performanţa catastrofală a acestuia în prima dezbatere televizată, joi, la CNN, cu Donald Trump, relatează AFP, citată de News.ro.

”Cred că este legitim să ne întrebăm dacă este vorba despre un simplu episod sau despre o stare” de durată, declară la MSNBC fosta preşedintă a camerei Reprezentanţilor, în continuare influentă în Paridul Democrat.

Aleasa din California, în vârstă de 84 de ani, a salutat însă ”viziunea” liderului democrat a Americii.

”Eu nu sunt medic. nu pot să spun ce se va întâmpla în trei sau patru ani, dar cred că, după experienţa mea, şi asta m-aţi întrebat, cred că el va continua să fie un mare preşedinte al Statelor Unite”, a declarat ea.

Aleşi democraţi le cer tot mai insistent în ultimele ore preşedintelui şi anturajului acestuia să fie transparenţi cu privire la forma în care se află liderul în vârstă de 81 de ani.

Senatorul democrat Sheldon Whitehouse a apreciat luni, într-un interviu difuzat de un post local, că americanii vor să fie ”siguri” că Joe Biden este ”onest cu privire la starea sa”.

Casa Albă respinge de luni de zile, uneori cu anumită iritare, orice întrebare pe tema facultăţilor fizice şi mentale ale preşedintelui american, a cărui uşuinţă fizică şi verbală a cunoscut un declin.

Nume grele din partid şi-au exprimat până acum în mod public susţinerea, însă după dezbaterea de joi nervozitatea creşte în rândul simpatizaţilor şi donatorilor, dintre care unii reproşează cercului apropiat al preşedintelui o lipsă de transparenţă cu privire la facultăţile acestuia.

Alţii îi cer lui Joe Biden să răspundă în mod concret îngrijorărilor printr-o multiplicare a conferinţelor de presă sau a discuţiilor ”fără plasă de siguranţă” cu jurnalişti sau susţinători.

Luni, o jurnalistă l-a întrebat în treacăt pe preşedinte dacă intenţionează să se retragă din cursă, la sfârşitul unui scurt discurs pe care l-a susţinut la Casa Albă pe tema unei hotărâri a Curţii Supreme. Joe Biden s-a întors cu spatele şi a ieşit din sală.

AFP: Anturajul lui Biden, presat să recunoască starea preşedintelui candidat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here