VIDEO | Franța: Anchetă în urma confruntărilor violente de la Sainte-Soline. Un manifestant, între viaţă şi moarte

Sursa: Twitter

Viaţa unui manifestant era în pericol, rănit la confruntări violente care au avut loc sâmbătă la o manifestaţie împotriva unor rezervoare de apă pentru irigat, în Deux-Sèvres, anunţă duminică parchetul din departamentul Nord, care a deschis o anchetă în vederea ”stabilirii naturii exacte” a rănilor grave suferite de către trei manifestanţi şi a ”circumstanţelor în care” aceste persoane au fost rănite, relatează AFP, citată de News.ro.

Deschiderea acestei anchete este anunţată într-un comunicat de către procurorul Julien Wattebled.

Organizatorii manifestaţiei acuzau de sâmbătă că unul dintre răniţi se afla între viaţă şi moarte, însă autorităţile au confiirmat această informaţie abia duminică.

Potrivit unui nou bilanţ, întocmit de parchet duminică după-amiaza, pe baza unor informaţii de la salvatori şi spitale, 29 de persoane au fost rănite, iar două au fost plasate în urgenţă absiolută, fără ca viaţa să le fie în pericol – una rănită în zona inghinală, iar cealaltă prezentând un traumatism respiratoriu.

Potrivit parchetului, şapte persoane au fost preluate de către salvatori, dintre care trei în urgenţă absolută – un bărbat în vârstă de 30 de ani, cu un traumatism cranian, ”a cărui viaţă este în pericol în acest stadiu”, o femeie în vârstă de 19 ani, cu un traumatism facial, şi un bărbat în vârstă de 27 de ani, cu o fractură la un picior.

Potrivit organizatorilor, 200 de manifestanţi au fost răniţi – dintre care 40 grav – în timpul unor confruntări violente care au izbucnit în apropierea şantierului bazinului de la Sainte-Soline.

Bilanţul – încă provizoriu – prezentat de către parchet priveşte doar răniţii îngrijiţi de către salvatori, ceea ce poate explica diferenţa foarte mare a bilanţurilor.

”Verificări sunt în curs în vederea stabilirii faptului dacă alte persoane s-au prezentat în mod spontan la la stabilimente spitaliceşti”, a precizat procurorul.

Noi manifestații în Franța împotriva reformei pensiilor şi proiectului legii imigraţiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here