Noi manifestații în Franța împotriva reformei pensiilor şi proiectului legii imigraţiei

Manifestaţii spontane au avut loc sâmbătă, în unele oraşe din Franţa, în semn de protest faţă de reforma pensionării, dar şi împotriva unui proiect al unei legi a imigraţiei, relatează Le Figaro, potrivit News.ro.

O nouă zi de mobilizare împotriva reformei pensionării este prevăzută marţi, la apelul sindicatelor.

Confederaţia Generală a Muncii (CGT) îndeamnă la ”generalizarea unei greve în toate întreprinderile şi serviciile şi la o multiplicare a iniţaitivelor revendicative tot weekendul”.

La Brest, un apel la manifestaţii a fost lansat la ora locală 13.00 (14.00, ora României), la Facultatea Segalen.

La Montpellier, manifeste îndemnau la o manifestaţie sâmbătă după-amiaza, în Place de la Comédie. ”Putem câştiga. Este momentul să ne facem auziţi”, se arată în manifest.

La Jardin Albert 1er, la Nisa, şi în Llace de la République, la Dijon se adunau zeci de manifestanţi.

Prefectura din Côte d’Or a publicat însă un comunicat în care anunţă ”interzicerea manifestaţiilor la Dijon, sâmbătă, 25 martie”.

Ea a propus mai întâi o modificare a traseului unui marş, refuzată de către organizatori.

”Forţele de ordine vor fi mobilizate”, pentru a impune respectarea deciziei prefecturii, anunţă instituţia.

În afară de aceste mobilizări, au loc manifestaţii împotriva unui proiect de lege a imigraţiei al lui Gérald Darmanin, în pofida faptului că acest proiect a fost amânat în agenda guvernamentală.

Preşedintele francez Emmanuel Macron anunţa joi că această iniţiativă urmează să fie ”rearanjată” şi spartă în ”mai multe texte”, în ”săptămânile următoare”.

La Paris, Montpellier, Lille şi Marsilia, sute de manifestanţi cereau regularizarea muncitorilor fără acte şi abandonarea acestui proiect de lege.

VIDEO | Reforma pensiilor aruncă Franța în haosul protestelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here