Trupul unui bărbat întins pe trotuar, în Wuhan, păzit de doi bărbați echipați cu costume de protecție – aceasta este imaginea care surprinde realitatea sumbră din punctul zero al epidemiei cu coronavirus, scrie The Guardian. Jurnaliștii AFP au făcut fotografia, joi dimineață, înainte ca o ambulanță să sosească la locul tragediei și să ridice corpul. AFP a contactat ulterior oficialii din Poliție și Sănătate, dar nu au putut obține detalii despre cel căzut.

În imagine se poate observa cum bărbatul este întins pe spate în fața unui magazin de mobilă. Ulterior, personalul medical a acoperit trupul, presupus neînsuflețit, al victimei, cu o pătură albastră, apoi l-au așezat în ambulanță.

Autoritățile chineze au anunțat că 42 de persoane au murit în cursul zilei de joi în provincia Hubei din cauza noului coronavirus, iar o altă persoană a murit în provincia Heilongjiang, din nord-estul țării. Conform celui mai recent bilanț, în China s-au produs 213 decese din cauza coronavirusului, iar 9.692 de cazuri de infecții cu coronavirus au fost confirmate. Un total de129 cazuri au fost raportate în alte 22 de țări și regiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here