Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Într-o conferință susținută săptămâna trecută, șefa DSP Timiș, Cornelia Malac-Cișmaș, a fost incapabilă să finalizeze un discurs coerent despre coronavirus. Imaginile cu ea au devenit virale. Cornelia Malac a fost numită șef interimar al DSP Timiș, în septembrie 2018, când Sorina Pintea era ministru al Sănătății, fără să dea vreun concurs.

Șefa DSP Timiș, Cornelia Malac, a participat în urmă cu o săptămână la o conferință, alături de Liliana Oneț, prefectul de Timiș. Prima dată, directoarea DSP Timiș s-a oprit, a făcut o pauză și a cerut un pahar de apă. După o altă pauză, Cornelia Malac a explicat că o deranjează luminile camerelor de filmat. A treia oară, Malac s-a oprit și a explicat că este obosită.

Pentru a salva situația, Liliana Oneț s-a oferit să le furnizeze ea jurnaliștilor informațiile.


„Astăzi, în jurul orei 14.00, Direcția de Sănătate Publică a luat cunoștință de pozitivarea testului pentru o persoană cu… pentru o persoană de sex feminin, de 38 de ani, căruia i s-a …reco… iertați-mă. Deci, astăzi, Direcția de Sănătate Publică a luat cunoștință de pozitivarea unui test…, nu, iertați-mă vă rog, un pahar cu apă dacă se poate…”, a spus Cornelia Malac.

Ea a cerut un pahar de apă, iar după o pauză lungă a susținut că o derajează luminile camerelor de filmat. Incidentul a fost pus de Malac pe seama oboselii. Imaginile din conferința de presă au devenit virale.

Cornelia Malac-Cismaș a fost numită șefa DSP Timiș în septembrie 2018, când ministru al Sănătății era Sorina Pintea. Ea a fost numită șef interimar al instituției, fără să dea vreun concurs. Cornelia Malac a mai deținut cu titlu de interimat această funcție în perioada 2015-2017, potrivit DeBanat.ro.

Înainte de-a ajunge, în 2015, șefa DSP Timiș, Cornelia Malac a deținut funcția de director economic.

Ea este soția lui Romeo Malac, membru PSD și președintele Asociației Județene de Fotbal din Timiș. De asemenea, este cumnata lui Victor Malac, primar PSD în comuna Dumbrăvița.

Până în prezent, la Timișoara au fost diagnosticate 4 cazuri de coronavirus, între care doi adolescenți de 16 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here